Пазарджик

Мартина Пенева с приз от фестивал в Сърбия

  03.04.2022 07:37             
Мартина Пенева с приз от фестивал в Сърбия

Актрисата ни е отличена за моноспектакъла „Аз победих”, тя е щерка на Наско от „Б.Т.Р.”

РУМА. Нашата актриса Мартина Пенева бе отличена с наградата за най-добра главна женска роля в моноспектакъла „Аз победих“. Представлението бе показано на 25-ото издание на традиционния фестивал под надслов „Арт Трема Фест“, проведен между 23 и 27 март в сръбския град Рума до Нови сад. Автор на текста е Ярослава Пулинович, на музиката – Стефан Вгравески. Режисьор на моноспектакъла е Ана Батева.

Мартина Пенева е най-младото попълнение на драматичния театър в Пазарджик. Зрителите я познават от една от ролите й на Жулиета в постановката „Ромео и Жулиета“ на театъра. Тя е дъщеря на фронтмена на рок група „Б.Т.Р.” Атанас Пенев.

- Чувствам се прекрасно от оценката на престижното жури на фестивала – сподели радостта си победителката. - Текстът е на български, а той, колкото и близък да е до сръбския, толкова е и далечен. Присъстващите в залата над 150 зрители следяха с внимание действието, вълнуваха се заедно с мен, бурно ме аплодираха. Този факт е показателен, че съм докоснала емоционално сърцата им и моите български думи са стигнали до тях, въпреки езиковата бариера. Тази е голямата моя победа. Журито остана възхитено от изпълнението ми, лично ми благодари и призна, че се вълнува от бъдещата ми актьорска кариера, допълни Мартина Пенева.

Тя уточни, че на фестивала са представени над 10 постановки от Сърбия, Северна Македония, Словения и други съседни държави.

„Аз победих“ на 2 април ще открие Фестивала на монограмата в Габрово. Следващото му изпълнение ще е на 6 април на „Сцена на джаза“ в Пловдив.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички