Спорт

Тишо Трифонов спечели четвърта държавна титла в канадската борба

  07.04.2022 17:24             
Тишо Трифонов спечели четвърта държавна титла в канадската борба

БЕЛОГРАДЧИК. И тази година пазарджишкият състезател Тихомир Трифонов се поздрави с републиканско злато в канадската борба. XXVI Държавно първенство по канадска борба се проведе в северозападния град, а за Трифонов това е четвърта титла от 2016-а насам. Тихомир се състезава в категория до 80 кг за хора с увреждания и успя да победи трима съперници.

„Отидох и спечелих. Най-голямото предизвикателство ми беше Алпай Ибрям от Кърджали, но явно съм заякнал, след като не усетих кой знае каква съпротива от Алпай, а и той е с десетина килограма по-лек от мен“, коментира пред наш репортер пазарджишкият „канадец“.

От 1 до 3 април Белоградчик бе домакин на голямото състезание. Организатори бяха Българската федерация по канадска борба и община Белоградчик, а настоящото първенство излъчи държавните шампиони за 2022 година в две категории: хора с увреждания – лява и дясна ръка, и юноши и девойки – лява и дясна ръка. При хората с увреждания категориите бяха две - до 80 и над 80 килограма.

На спортното събитие присъстваха Борис Николов - кмет на община Белоградчик, Асен Хаджитодоров - председател на Българската и Световната федерация по канадска борба, Боян Минков – председател на Общински съвет – Белоградчик, и Тодор Бъзински – представител на генералния спонсор на турнира.

На официалната церемония по откриването президентът на Световната федерация по канадска борба Асен Хаджитодоров изрази радостта си, че е  в Белоградчик, където всяка година идват да мерят сили най – силните ръце на България. Като подчерта, че след настоящата надпревара, за стандартните категории: мъже и жени ще бъде организиран допълнителен турнир през следващите месеци.

За състезанието Трифонов тренирал усилено, а наред с обичайните физически упражнения с пружини, на дървена маса с ръкохватка, на скрипец, лост и шведска стена, усилено използвал и два ластика със силна тяга.

„Чувствам се в отлична форма. Надявам се да я направя върхова тъкмо за европейското първенство в средата на май в Букурещ“, поясни шампионът, който е носител на световен бронз през 2017 г. именно от румънската столица.

Дочо ЧАНЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички