Регионът

За 14-и път връчиха Ротари ПРИЗнания

  09.04.2022 06:53             
За 14-и път връчиха Ротари ПРИЗнания

Носители са д-р Ясен Христов и Александър Гурари - посмъртно

ПАНАГЮРИЩЕ. На специална церемония в зала „Средна гора“ на хотел „Каменград“ ръководството на Ротари клуб в града връчи своите призове за 2021 г.

Първото отличие бе присъдено посмъртно на ротарианеца Александър Гурари, отишъл си наскоро от този свят. Той оставя значима следа в неправителствената организация. Президентът на Ротари клуб Динчо Маринов връчи на съпругата му неговия приз.

Носител на другата награда е д-р Ясен Христов за цялостния му принос за развитието на ротарианското движение в града.

- Щастлив съм, че заслужих признанието на приятелите от Ротари клуб за дейността ми в организацията – сподели победителят д-р Ясен Христов. -

Гордо ще нося наградата

и ще продължавам да работя за развитието на ротарианството. През 2001 г., заедно със съмишленици от Пазарджик, основахме местния Ротари клуб, който мери ръст с най-добрите в страната.

Задачата ни е да сме в полза на хората. Дарителството е наша кауза – помагаме на храмове, организираме здравни изследвания на ученици в училищата на общината и правим много други добрини, които не могат да се изброят.

Инициатори и създатели сме на бюст-паметника на първия ротарианец – панагюрецът Събо Николов, издигнат в градския парк. Той преди много години заминава за САЩ.

Принос за отличието имат и

книгите ми

„Панагюрище – начало на промените“ и „Хроника на едно кметуване“. Двете писания са моят дан към изследването на историята на Панагюрския край, убеден е д-р Ясен Христов.

Той е доволен, че синът му върви по неговия път. Сега заема поста секретар в ротарианската неправителствена организация.

Ясен Христов е доктор на биологическите науки. Той е бивш кмет на община Панагюрище. Дванайсет години работи в Историческия музей в града. Бил е управител на държавни дружества, сега и на семейна фирма.

Преди края на церемонията редиците на Ротари клуб попълни инж. Делчо Хаинов. След предоставените му официални клубни символи – значка и флагче, Делчо Хаинов положи ротарианската клетва.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички