Понеделник, 15 Авг 2022
 
Регионът

Лентата на обновената улица “Петър Раков“ бе прерязана от кмета Йордан Младенов и изпълнителния директор на “Биовет“ Ангел Желязков

  14.04.2022 21:27             
Лентата на обновената улица “Петър Раков“ бе прерязана от кмета Йордан Младенов и изпълнителния директор на “Биовет“ Ангел Желязков

ПЕЩЕРА. Днес бе открита изцяло ремонтираната улица, свързваща кв. „Луковица“ с града, на тържество в началото на пещерския квартал. По време на встъпителните думи стана ясно, че 2 500 000 лв. от държавния бюджет през 2020 г. са били заделени за реконструкция и ремонт на републикански път, както и за обновяване на ул. "Петър Раков". С тържествен водосвет отслужен от свещеника на храм „Света Петка“ бе поставено началото на церемонията.

Гости на тържеството бяха кметът Йордан Младенов, председателят на ОбС д-р Николай Пенев, изпълнителният директор на „Биовет“ АД - Ангел Желязков, Димитър Спасов от фирмата – изпълнител "Пътища", общинският съветник Борис Гаджев, както и много граждани.

„За мен е истинско удоволствие да отпразнуваме днес заедно тука двоен празник - откриване на ул. "Петър Раков“, а само преди дни започна и основният ремонт на т.нар. околовръстен път. Двата пътя обслужват кв. „Луковица“. Затова още веднъж казвам, че в нашата Община никога не сме се делили по етнос и религия, но уважаеми приятели, това нямаше да стане факт, ако до нас не бяха нашите партньори от фирма "Биовет". Позволете ми да благодаря на г-н Желязков, чрез него и на г-н Домусчиев, защото те застанаха зад Община Пещера и държавата отпусна средствата за ремонта и реконструкцията на тези улици. Не веднъж съм казвал, че когато общината, бизнеса и  държавата работят ръка за ръка, се получават ето такива хубави чудеса. И аз гарантирам, че докато съм кмет ще работя с бизнеса в нашия град и съвместно с държавата се надяваме да направим още хубави улици, а и не само улици, а паркове и облагородяване на много обекти в нашата община. Искам да се извиня за причинените неудобства по време на ремонта, но сега пожелавам със здраве всички да ползваме тази улица.“ – заяви кметът Йордан Младенов.

Общинска администрация ще се постарае да постави препятствия, които да контролират скоростта по тази улица, защото вече са налице и първите инциденти, стана ясно още от словото на кмета.

„Радвам се, че съм част от този малък празник, радвам се, че като изпълнителен директор, който представлява "Биовет"АД работим много добре с цялото общинско ръководство и г-н Младенов. "Биовет" вече има повече от 60 години история в този град, той е част от историята на града, неговото настояще и бъдеще. Ние като ръководство подаваме ръка на всяка една инициатива на ниво община или ниво различни социални групи и проекти, и ще се радвам да реализираме още много други успешни проекти и инициативи. Благодарение на това, че "Биовет" е инвеститор „клас А“, стана факт този път, а преди години стана и околовръстното. Така че когато заводът се развива, ще се развива и градът. Бъдете здрави, пожелавам успехи на всички ви!" – каза изпълнителният директор на предприятието Ангел Желязков.

„На мен се пада частта да благодаря от мое име и от името на всички жители на квартала.“ – съобщи общинският съветник Борис Гаджев.“ Първо искам  да благодарим на Бог, да благодаря на цялото общинско ръководство и администрация, и да подчертая с голяма черта  - на фирма "Биовет", че се постараха тази улица, която се говореше, че ще се затвори да стане една от най-хубавите улици в кв. „Луковица“ и града“. – каза още той.

За сто календарни дни трябва да приключи и ремонтът на околовръстното трасе, което свързва квартала с пътя Брацигово – Пещера. Там ще бъде извършен ремонт на пътната настилка, ще бъдат поставени нови отводнителни съоръжения, водостоци, бордюри и ще бъде създадена и изцяло нова инфраструктура.

„Този път решава и много общински проблеми, заяви кметът Йордан Младенов, той е с дължина от 1500 м. Очакваме и държавата да се намеси, защото с този общ трети проект – ще бъде реновиран и републиканският път Брацигово – Пещера.“


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички