Регионът

Днес оценяват най-цветния двор, утре е фестивалът ”Пъстроцветна Пещера”

  15.04.2022 07:16             
Днес оценяват най-цветния двор, утре е фестивалът ”Пъстроцветна Пещера”

Много граждани изпратиха снимки за конкурса на”Биовет” АД

ПЕЩЕРА. Много хора се включиха в конкурса за най-добре зацветен двор, организиран от "Биовет" АД. На сайта си писахме, че първата участничка в него бе Елена Гюзелева от Пещера. Още много нейни съграждани от община Пещера я последваха и изпратиха снимки на своите градини и цветя на адрес [email protected]. Някои от тях са направени и през миналото лято, защото пролетта не е събудила растенията в пълната им стихия. Гражданите пък гласуваха под снимките на страницата на „Биовет” АД във Фейсбук, за да определят кой ще спечели наградата на публиката – 500 лева.

Припомняме, че в конкурса за най-добре зацветен двор в Пещера победителите ще получат парична премия, като за първо място тя е 500 лв., за второ 450 лв., а за трето - 400 лв.

Днес, 15 април, комисия от представители на "Биовет" и Община Пещера ще посетят на място кандидатите, за да оценят всички постъпили предложения. Те ще бъдат публикувани и на фейсбук страницата на "Биовет" АД.

Община Пещера обяви конкурс за най-добре зацветено междублоково пространство, училищен двор и тротоарна градина и също е предвидила награди.

Право на участие в надпреварите имат жителите на град Пещера и селата Радилово и Капитан Димитриево.

Припомняме, че конкурсът е част от фестивала "Пъстроцветна Пещера", който предстои в петък и събота. В петък на пл. "България" ще има концерт с участието на децата от ОДК - Пещера, фолклорна група "Капитанка" и гостуващи танцьори от детски ансамбъл "Марица" към СУ "Св. св. Кирил и Методий"-Пловдив. Началният час на концерта е 17.30 ч. Празникът на цветята продължава и в събота, като на сцената на площада ще видим и възстановка на обичая "Лазаруване", ревю на народни носии, много танци, песни и настроение поднесени от изпълнителите на ОДК - Пещера.

По време на феста ще бъдат връчени и наградите на победителите на конкурса на "Биовет" АД. Събитието се организира съвместно с Община Пещера и е част от културния календар на Пролетните празници на Общината. Каква изненада са подготвили оттам, ще научите в събота.

От днес до неделя, на площада ще има и фирми, които търгуват с цветя в контейнер. Можете да си закупите разнообразни видове храсти и декоративни дръвчета, билки като риган и мащерка, и да направите своята градина още по-дъхава и красива.

„Ние се радаме на палитра от цветя през четирите сезона на годината. Пролетните лалета, зюмбюли, иглики, нарциси, а самораслите маргаритки и глухарчета, дават усещане за извънградска природа. Летните рудбекия, флокс, лилиум, лупина, мак, божур, делфиниум, роза, многоцветните молохи, богородички, гергини, гладиоли. Пъстрата есен с астра, димитровче, печалните хризантеми, които оповестяват края на цветната година, но не съвсем. Защото астрономите може понякога да грешат, църквите да спорят, но коледничето не греши. То цъфти точно на Коледа”, пише Георги Коруджийски от Пещера, ул. "Снежанка" №1. И допълва: „Надявам се да ни посетите, ако не го направите, ще пропуснете да видите 450 цъфтящи лалета.”

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички