Пазарджик

На 4 май е концертът на Ваня Иванова и приятели - добротворците от кампанията ”Сърце в зелено”

  15.04.2022 14:25             
На 4 май е концертът на Ваня Иванова и приятели - добротворците от кампанията ”Сърце в зелено”

ПАЗАРДЖИК. Добротворческият концерт от кампанията „Сърце в зелено”, организиран от неуморната Ваня Иванова и приятели, ще бъде на 4 май. Това обявиха днес на пресконференция сърцатата фризьорка, носител на рекорда на „Гинес” с 330 вдигнати коси за 8 часа, и приятелите й от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт (училището преди дни чества 67-я си рожден ден). Началото на събитието с екологично послание е от 18:30 часа в зала „Маестро Георги Атанасов”.

Да припомним, че кампанията „Сърце в зелено” преди бе известна сред обществеността под името „Най-хубавото се вижда със сърцето”.

Сега стана ясно, че засаждане на фиданки ще има наесен, но през декември ще очакваме нов концерт и, както казва Ваня Иванова, „ще влезем в обичайния ритъм”, поразстроен от пандемията.

Ваня благодари на всички за подкрепата през годините (тя организира традиционния декемврийски концерт от 2012-а насам), започвайки от кмета Тодор Попов и Община Пазарджик, целия екип, помогнал й за „Гинес”-постижението, приятелите от ПГИМ (на пресконференцията присъства и Марияна Куманова, зам.-директор по учебната дейност на гимназията, която на свой ред благодари за партньорството и поздрави доброволците, б.р.), ДГ „Валентина Терешкова”, мото клуб Boys Of Hell, „Хебър”, Първо основно училище „Св. Климент Охридски”, Кристиян Павлов, Цветанка Чочева, медиите…

„Сърце в зелено” и рекорда в „Гинес” са едно цяло – имат обща основа и общо бъдеще”, каза Ваня Иванова и даде думата на учениците от Икономиката, които по традиция участват и на сцената, и в засаждането на дръвчета.

Концертната програма на 4 май ще бъде изцяло средношколско дело. Младежите на свой ред анонсираха тайнствено, че ни очакват забавни изненади.

Наред със забавленията обаче децата подчертаха и посланията на кампанията.

Борис Попов: „Всеки може да си хвърли боклука навън, но е много трудно да се събере. Ако ние сме промяната, трябва да направим държавата по-чиста, за да израснем в една хубава България. Благодаря, че се включихме в този уникален проект!”

Гергана Симеонова: „Ние сме хората, които трябва да покажат на околните, че трябва да пазят природата по-чиста!”

Стоил Иванов: Искам да направим България по-зелена като садим дървета. Повече хора трябва да последват нашия пример!”

Мария Кривова: „Трябва да пазим природата. Приканвам повече хора да се включат и на концерта на 4 май – наистина ще е много интересно!”

Възпитателната цел подчерта и Ваня Иванова, давайки пример с най-малките съмишленици – от ДГ „Валентина Терешкова”. „Ще се постараем тези деца да израснат с нашата идея за природата в следващите години. И всяка година ще включваме нови и нови деца. Защото много се отдалечихме от същественото в нашето съществуване. Това не е просто концерт и засаждане на дръвчета. Важно е хората да видят и грижата за тези дървета. Защото ако посадиш дърво и го оставиш, е все едно да родиш бебе и да го изхвърлиш. Искам на стотния си рожден ден с тоя проект да съм залесила най-много гори и да съм посяла това семенце във все повече хора”, каза с усмивка Ваня. И подчерта, че в личен план посвещава кампанията на своя баща. А личната й кауза в „Сърце в зелено” е и подкрепа за раково болните.

„За пореден път ще кажа, че няма как да сме здрави в болна екосистема – заключи емоционалната Ваня. Искам целогодишно да се случват хубави неща за всички ни!”

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ВЪЗРАСТНА ЖЕНА ТЪРСИ ЖЕНА, КОЯТО ДА ЖИВЕЕ С НЕЯ БЕЗ НАЕМ СРЕЩУ ГЛЕДАНЕ. 0884 223 113

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118
Всички