Четвъртък, 11 Авг 2022
 
Спорт

Успехи за младите джудисти на „Кодокан“ и Спортното училище

  20.04.2022 17:14             
Успехи за младите джудисти на „Кодокан“ и Спортното училище

С два златни медала, четири сребърни и две бронзови отличия се завърнаха от Държавния личен шампионат по джудо младите спортисти на СК „Кодокан“. Шампионатът се проведе в Гоце Делчев в два състезателни дни – на 16 април за момчета и момичета, на 17 април – за юноши и девойки младша възраст.

Джудистите на „Кодокан“ успяха да се наложат над силни отбори и състезатели е спечелиха престижните осем медала.

Със златото се окичиха Пролет Тончева в категория до 40 кг при девойките младша възраст. Пролет е ученичка в Спортното училище и една от големите надежди на джудото в Пазарджик. Вторият златен медал спечели Христо Димитров, също ученик в Спортното училище, в категория до 73 кг при юношите младша възраст.

Не по-малко значими са и вторите отличия. За среброто успяха да се преборят Мария Атанасова / кат. +57кг/, Денислав Медаров /кат. 46кг/, Виктор Пепелов / кат. +60Кг/ и Никола Марков / кат. +73Кг/ при юношите.

Алекс Болчев / кат. 38Кг/ и Цветомир Вълков / кат. 60Кг/ спечелиха бронзовите медали.

Йоана Алексиева / кат. 44кг/ и Александър Терзиев / кат. 50Кг/ се класираха пети в своите категории в групата на девойките и юношите младша възраст.

„Това са младите надежди в джудото. Работим с тях усилено, провеждат дву- и триразови тренировки, тъй като са ученици в Спортното училище, и успехите не закъсняват“. Това коментираха след състезанието треньорите Величко Серев и Виден Василев. Те изразиха оптимизъм, че идват нови поколения спортисти с огромно желание за върхови постижения.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички