Четвъртък, 11 Авг 2022
 
Други

Гласът на фена: ”Фулъм” - отборът на големите мечти

  02.05.2022 09:47             
Гласът на фена: ”Фулъм” - отборът на големите мечти
Бел. ред.: Внушителна е колекцията на адвокат Хари Хараламбиев с марка \"Фулъм\"

Несъмнено футболът е нашата връзка със света. Той е категорично отрицание на човешката отчужденост. Футболът е игра на вдъхновението, подчинено на интелигентността. Той една от най-красивите версии на безсмъртието.

Когато пиша тези редове, все още не е заглъхнало ехото от последната победа на любимия ми „Фулъм”.

В срещата срещу „Престън” имаше динамика и себераздаване. Победата на „Фулъм” означаваше завръщане във Висшата английска футболна лига. И тя беше постигната по категоричен начин.

Виталността е тази, която пронизва играта на котиджърси. Тя съпътства отбора през първенството, което ще приключи през месец май.

С игровото си поведение футболистите на „Фулъм” доказват, че големият футбол идва от сърцето. В действията им има възторг и мъдрост, физическа мощ, с която преодоляват съпротивата на своите противници.

Във футболистите на „Фулъм” виждам възпитания и премерен аристократизъм и тогава, когато биват надигравани. Те са естествени, защото сред тях няма гръмки имена. Играят непринудено и с лекота. Впечатлява радостта, с която се отдават на играта, майсторското боравене с топката. В тях има благородство и рядко биват наказвани за непозволена игра.

„Фулъм” е отбор с ярко лице и за това съм негов искрен привърженик. И малко преди края на настоящото първенство в Чемпиъншип няма отбор, който да е отбелязал 99 гола, 41 от които принадлежат на Александър Митрович. Сърбинът е инстинктивен и открит. Майсторството му внушава и стимулира останалите. Митрович е безспорен талант с изострен усет към гола. Притежава превъзходна техника – точен и в същото време своеобразен. Той е стилист с несъмнена футболна ерудиция.

Митрович не е самотен ас. До него са Хари Уилсън, Лерма, Фабио Карвальо и останалите, които в играта внесоха динамика, хъс и желание. Те отварят пространства не само за себе си, но и за сбъднати футболни мечти.

Мениджърът Марко Силва във всяка отделна среща предлага богатство от тактически варианти, с които изненадва.

С гордост казвам: „Фулъм” ще остане в сърцето ми. Любовта ми към него е кодирана в моята памет.

Успех, „Фулъм”, във Висшата лига. Успех в годините 2022-2023.

Хари ХАРАЛАМБИЕВ


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички