Понеделник, 04 Юли 2022
 
Регионът

НУ „Кирил и Методий“ вече има химн

  05.05.2022 06:19             
НУ „Кирил и Методий“ вече има химн

На 11 май училището ще отпразнува своята 110-годишнина

Написването на химна на НУ „Кирил и Методий“ „Училище на повече от век“ е било друго значимо събитие в училищния живот в Черногорово.

- Досега училището не е имало химн, а всички знаем, че символите на всяка институция са изключително важни – коментира пред „Знаме“ директорката Гергана Геориева. - Прецених, че е време това да се промени. Още повече, че съвсем скоро е 110-годишнината на училището. А и вече имаме преподавател, който е професионален музикант. Поставихме му задача и г-н Дамянов сътвори едно наистина много хубаво произведение, което ще остане за поколенията напред.

Освен това, направихме и емблема на училището.

В момента всички в школото усилено се подготвят за тържествата послучай 110-годишнината на НУ „Кирил и Методий“. Юбилейният концерт под надслов „110 години – творим и се просвещаваме“ ще е на 11 май, от 18 часа, в залата на народното читалище „Христо Ботев“ в Черногорово.

НУ „Кирил и Методий“ е средищно училище. В него, освен от Черногорово, се обучават деца и от Росен, Цар Асен, Овчеполци, Крали Марко, а миналата година е имало и от Тополи дол. Има и деца със специални образователни потребности (СОП).

Мила ТОДОРОВА


Свързани