Други

Йордан Рогачев пред „Знаме“ след първоинстанционната отмяна на уволнението му: Истината ще възтържествува!

  07.05.2022 11:30             
Йордан Рогачев пред „Знаме“ след първоинстанционната отмяна на уволнението му: Истината ще възтържествува!

ПАЗАРДЖИК. „Истината ще възтържествува и решението на Административния съд в Пазарджик е знак за това. Аз съм единственият уволнен от министър Бойко Рашков шеф, другите сътрудници се съгласиха да минат на по-ниски длъжности. Продължавам да настоявам, че освобождението ми беше политическо. Всичко ще стане ясно, ще се боря до дъно“. Това заяви лаконично пред „Знаме“ бившият шеф на пазарджишката полицейска дирекция и на РУ-Велинград Йордан Рогачев след като на 26 април пазарджишките административни магистрати отмениха дисциплинарното му уволнение като директор на  пловдивската полиция като незаконосъобразно.

Според съдебното решение, МВР трябва да заплати на Рогачев направените разноски по делото в размер на 1495 лева. Решението не е окончателно и може да се обжалва пред Върховния административен съд.

Да припомним, че старши комисар Рогачев беше уволнен от министъра на вътрешните работи Бойко Рашков през миналото лято с мотива, че системно е нарушавал служебната дисциплина, отсъствал е самоволно от работа и е използвал служебния си автомобил в работно време за пътувания, които нямат връзка със задълженията му като директор до Пазарджик, Велинград, Костандово и родния му град Стрелча. При тези пътувания в пътните книжки на служебните автомобили били отбелязвани фиктивни маршрути в Пловдивска област.

Според съда обаче, при дисциплинарното уволнение са направени сериозни пропуски, като това, че Рогачев не е изслушан и не му е дадена възможност да направи възражения. Така е било нарушено правото му на защита. Допълнително, от разследването по делото и разпита на свидетелите не са били установени доказателства за нарушенията, изтъкнати като мотиви за дисциплинарното уволнение. Сигналът срещу него е подаден от шофьор, с когото имали личностни недоразумения тъй като бил преместен на друга длъжност. Съдиите са взели предвид и факта, че Рогачев многократно е награждаван и няма предишни дисциплинарни наказания.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички