Четвъртък, 11 Авг 2022
 
Спорт

Треньорът на общината за 2021 година Илко Аджов: Стане ли дума за кикбокс, Пазарджик е фактор!

  08.05.2022 08:01             
Треньорът на общината за 2021 година Илко Аджов: Стане ли дума за кикбокс, Пазарджик е фактор!

„Пазарджик е фактор, стане ли дума за кикбокс. Държим високо летвата и го доказахме и сега”, не без задоволство казва треньорът на „Спартак Пазарджик” Илко Аджов, който е и треньор на 2021 година на Община Пазарджик. Той има защо да е доволен от представянето на спартаковци на Държавното първенство в най-тежкия и атрактивен стил К-1 и детския турнир в стил лоукик до 14 години за Купа „Пазарджик”. Макар да признава, че още само един златен медал е щял да ни направи втори отборно при децата. „Едно момиче и две момчета от нашия клуб отидоха на финали, но жребият ги изкара срещу опитни състезатели и шансът да спечелят срещу тях бе почти нулев. Тепърва обаче бъдещето е пред тях. Не е важно дали ще изгубиш, а как ще продължиш напред. Спортът ни е такъв”, казва Аджов.

„Спартак Пазарджик” участва с 18 състезатели на К-1 и 5 на лоукик и

спечели два златни, три сребърни и осем бронзови медала на К-1,

както и два златни, един сребърен и два бронзови на лоукик. В стил К-1 за клуба шампиони станаха Илия Ненов и Александър Рибников, със сребро се окичиха Яна Василева, Ангел Коцев и Иван Синапов, а с бронз – Стефан Аджов, Радослав Янъков, Алекс Змийчаров, Христо Йорданов, Атанас Димов, Мариян Горанов и Шико Анастасов. В стил лоукик на върха на почетната стълбичка стъпиха Александър Златанов и Даниел Маринков, среброто бе за Мартин Сейменски, а Павел Стефанов и Николай Шенгаров спечелиха бронзовите медали. Общо 190 състезатели в стил К-1 и 90 в стил лоукик взеха участие в шампионата в зала „Васил Левски”. Аджов благодари на Община Пазарджик, кмета Тодор Попов и председателя на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова, които за пореден път застанаха зад клуба.

„Тази година държавното беше най-масово,

беше изключително силно и като качество. Затова и в последния ден от шампионата на два ринга се изиграха общо 72 финала в отделните категории във всички възрасти от деца до мъже и жени. Но през последната година в страната се увеличиха много клубовете. Сега напълно заслужено „Шуменска крепост” спечели отборната шампионска купа – те са много голям и сплотен клуб с традиции, имат не един и двама изявени национални състезатели. Но и ние сме фактор.

В последните години сме неизменно в Топ 10 та федерацията

В последната класация сме на четвърто място на рингови дисциплини, имаме и трето място на татами-дисциплини. Ако така вървят нещата и тази година, очаквам да задържим това високо ниво”, казва треньорът.

Изключително атрактивен бе турнирът

при децата в стил лоу кик,

където на ринга се изиграха 25 финала.

Аджов очаква Илия Ненов и спортист номер едно на Пазарджик за 2021-а Александър Рибников да участват на световно и европейско първенства преди да започнат есенните кръгове на държавните шампионати. За участието на нашите момчета на световно и европейско обаче са нужни и спонсори, а такива в Пазарджик трудно се намират.

„В последните години

кикбосът отбелязва възход и популярност в сравнение с други бойни спортове

Защо ли? Търси се повече атракцията в спорта, по-близкия и по-пълния контакт. Докато при ММА, който е хубав боен спорт, има и борба, а когато тя доминира, на зрителите им става малко скучно”, казва Илко Аджов

В клуба тренират около 60 деца, а само Спортното училище има 20 ученици с профил „Кикбокс” от 5 до 11 клас включително. Всеки е добре дошъл в залата.

За контакти с Илко Аджов – тел. 0893 781 805.

Дочо ЧАНЕВ

Със съкращения. Цялата статия - в книжния брой на "Знаме


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички