Понеделник, 08 Авг 2022
 
Пазарджик

Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – на 15 години

  09.05.2022 13:39             
Регионалният център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование – на 15 години

ВЕЛИНГРАД. Гости, приятели, партньори и съмишленици от цялата страна посрещна екипът на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование Пазарджик. Те са домакини на регионален форум, който се провежда днес и утре във Велинград.

- За мен е удоволствие и огромна чест да ви приветствам по случай 15 години от създаването на Регионалния център за подкрепа на процеса на приобщаващото образование в област Пазарджик. В днешно време приобщаването е водеща ценност в съвременното демократично общество - каза в приветствието си заместник-областният управител Петя Цанкова. Вие давате шанс на всички деца, еднакви или различни, да се образоват, да учат, да знаят, да могат. С последователна и активна дейност, с много желание, с много труд от ваша страна, с много компромиси, вие постигате накрая резултат, който бележи положителен аспект в развитието на ученика. Нещо, което е респектиращо и заслужава уважение, допълни Петя Цанкова.

Тя пожела здраве, търпение, енергия, удовлетвореност на всички, които работят в системата на приобщаващото образование.

В рамките на регионалната конференция "15 години приобщаващо образование в област Пазарджик" ще бъдат представени ефективни приобщаващи практики, свързани с осигуряване на достъп до учебното съдържание за учениците със СОП, специфични техники на работа в общата класна стая, терапевтични подходи, модели на екипно взаимодействие и изграждане на подкрепяща среда.

Към момента в РЦПППО - Пазарджик работят 49 високо квалифицирани педагогически специалисти - ресурсни учители, логопеди, психолози, рехабилитатори на слуха и говора, педагози на зрително затруднени деца, сензорни и ерготерапевти, които подкрепят 354 деца/ученици със СОП. Тяхната основна мисия е да затвърждават правото на качествено образование на децата с различни увреждания/нарушения в общия клас, заедно с техните връстници, да предоставят методическа подкрепа насвоите колеги-общообразователните учители, да прилагат модели на работа, подходящи за всички деца.

Директорът на Регионалния център Гергана Колчакова благодари на взички партньори, колеги, приятели за подкрепата и доверието през годините.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички