Спорт

Тенис клуб “Панагюрище“ с отлично представяне на държавния финал при младшата възраст

  10.05.2022 08:09             
Тенис клуб “Панагюрище“ с отлично представяне на държавния финал при младшата възраст

ПАНАГЮРИЩЕ. Тенис клуб „Панагюрище“ бе домакин на държавния финал по тенис на маса за младша възраст момичета и момчета - лично и отборно. Състезанието се проведе от 05 до 08 май, при отлични условия в спортната зала „Арена Асарел“.

В първенството участие взеха около 70 момчета и 50 момичета. Младите надежди на ТК „Панагюрище“ за пореден път показаха класа, отлична подготовка, борбеност и себераздаване.

Момчетата завоюваха в отборната надпревара бронзови медали. В първенството участваха осемте най-добри отбори, определени от шампионата на Южна и Северна България. Момчетата постигнаха победи с по 3:2 над тимовете на „Родопи“-Момчилград и „Дунав“-Русе.Това бяха най-сериозните конкуренти по пътя за медалите.

В крайното класиране шампион стана отбора на „Марек-Дигеста“- Дупница, сребърните медали бяха за отбора на „Комфорт“-Варна, а бронзовите отличия - за ТК „Панагюрище“ и за „Тетрон“-Плевен.

Панагюрският отбор игра в състав: Георги Бойчев, Станислав Метанов, Йордан Генов, Георги Тодореев, Матея Генов, Димитър Димитров и Алрксандър Раленеков.

При момичетата отборът на ТК „Панагюрище“ не се класира за финалите. За сметка на това Ема Накова (10 г.) и Ради Захариева(9 г.) направиха отлично впечатление и се наредиха между първите 32.

При момчетата Георги Бойчев се класира 5-8 място лично и на двойки. Йордан Генов и Станислав Метанов се наредиха 9-16 място лично и двойки, както и Георги Тодореев и Матея Генов. Димитър Димитров (10 г. ) зае 17-32 място.

Клубното ръководство изказва благодарност на състезателите на треньора Борис Влахов, както и специални поздравления на съдийското ръководство в състав: Десислава Ботева, Каролина Лилова  и Нелина Петришка.

Благодарност и на управителя на зала „Арена Асарел“ за предоставените отлични условия, както и на работниците и служителите  в нея за добре  свършената работа по подготовката на залата, коментираха от спортно-техническия щаб на клуба.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички