Други

Малката Елица впечатли английски клас с България

  11.05.2022 07:56             
Малката Елица впечатли английски клас с България
Елица и братчето й Димитър

КОВЪНТРИ. Елица Влахова е от Пазарджик и е второкласничка  в английския град. Тя впечатли съучениците си на Острова с презентация за България. В класа й има доста чужденчета от страни предимно от Източна Европа и всяко изготвило видеоматериал с помощта на пауър поинт, за да разкаже за своята родина. В клипа на Елица обаче имало толкова много информация и красиви картини, и закономерно нашето момиче получило най-много поздравления. То представя на перфектен английски своята България – показва я на картата и с гордост подчертава, че „нашата страна е с над 1300-годишна история”, на фона на родопските гайди, Панагюрското златно съкровище и Мадарския конник. Момичето обяснява, че историята ни не само е древна, но и със славна история, която ни изпълва с чувство на гордост. И се аргументира защо страната ни е магнетична – с кукерите, нестинарите, Розовата долина и мартениците. Съучениците й с интерес научили какви са традиционните народни носии на българите и как се играе хоро, не били чували нищо за традиционната ни кухня и не подозирали защо най-вкусното и полезно кисело мляко всъщност е българското. Научили кои са Кирил и Методий и поели на пътешествие из България с фотоси на емлбематичните наши кътчета през четирите сезона на годината. – възрожденските ни къщи, историческите забележителности и разбира се, приказната природа.

„Двете ми внучета живеят в Ковънтри от 2 години. Въобще не очаквах, че Елица толкова бързо може да проговори на английски. Като я чух, онемях. Тя е втори клас в английското и първи клас в българското училище”, разказва дядото Светослав Влахов, който държи автосервиз в областния град. „Презентацията й пожъна голям успех и аз съм горд дядо. Малкият ми внук Димитър е на 1 годинка и 3 месеца. Майка му го гледа, баща му работи. В България майка му бе учителка, баща му – инженер… Дай, Боже, един ден да се върнат”, надява се Светослав. Другият му син още не е напуснал България и помага в семейния бизнес.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички