Регионът

Испански осиновители похвалиха приемно семейство

  13.05.2022 07:28             
Испански осиновители похвалиха приемно семейство

ВЕЛИНГРАД. В отдел „Закрила на детето” при дирекция “Социално подпомагане” в курорта е постъпил доклад за следосиновително наблюдение на международно осиновяване от Валенсия, Испания. Вицепрезиденството на областта и Съветът по равенство и политики за приобщаване са изпратили чрез сдружение АМОР (акредититрана организация по международно осиновяване) доклад. В него испанските родители на осиновено българче изказват благодарност към професионалното приемно семейство във Велинград, полагало грижи за детето. То е осиновено през ноември миналата година, а признателност от осиновители, заявена чрез отговорните институции, се получава в редки случаи в България. В документа е обърнато внимание на добрата подготовка на детето. Родителите са споделили признателността си към приемното семейство за положените за сина им грижи, предоставената информация за личните му хигиенни навици и режим, както и за снимките на малчугана по време на престоя му в приемната грижа.

В екипа по приемна грижа във Велинград работят двама социални работника, които извършват ежемесечни посещения и наблюдения на приемните семейства. Общо 23 са утвърдените професионални приемни семейства на територията на община Велинград. Към края на месец април 2022 г. децата, отглеждани в приемните семейства в община Велинград, са общо 24. По проекта работят общо 19 професионални приемни семейства.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички