Пазарджик

РЗИ и БМЧК с червена панделка от балони отбелязаха 15 май

  13.05.2022 15:44             
РЗИ и БМЧК с червена панделка от балони отбелязаха 15 май

          Днес, 13 май от 12.00 до 13.30 ч. отдел „Профилактика на болестите и промоция на здравето“ /ПБПЗ/, РЗИ Пазарджик и Български младежки Червен Кръст организираха съвместна акция по повод 15 май - Световния ден за съпричастност към жертвите на ХИВ/СПИН.

          Младежите от БМЧК ситуираха панделка от червени балони пред театър „К. Величков“ – град Пазарджик.

Червената панделка е световен символ на АНТИСПИН кампанията и символ на солидарност към хората живеещи с ХИВ от 1991 г.

          Проектът за нея е създаден от организация в Ню Йорк, която събира художници имащи за задача да създадат символ за подкрепа, привличане на вниманието и обединение в усилията за борба с болестта. Червеният цвят на панделката символизира кръвта и опасността, а насочените надолу краища на

панделката се свързват с отиващия си живот.

          Първата звезда, която слага символа при публична изява е актьорът Джеръми Айрънс по време на музикалните награди „Тони“ през 1991 г.

          Пресъздаването на панделката в днешния ден бе знак целящ да предизвика стереотипното мислене и предразсъдаците по отношение на СПИН.

          След панделката, в централна градска част представител на отдел ПБПЗ и Червенокръстци раздадоха червени балони, здравно-промотивни материали за превенция на ХИВ/СПИН и презервативи осигурени с подкрепата на ОСНВ-Пазарджик.

          През седмицата здравните инспектори проведоха обучение с ученици от 10 клас, СУ „Д. Гачев“ – Пазарджик на тема: „ХИВ/СПИН какво знаем и как да се предпазим“.

         

 

           

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА "ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977

ФИРМА "ОРАНЖЕРИИ ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички