Регионът

Днес бе кулминацията на Празника за 100-годишния юбилей на ИСУ “Васил Левски“ (Снимки)

  13.05.2022 22:29             
Днес бе кулминацията на Празника за 100-годишния юбилей на ИСУ “Васил Левски“ (Снимки)

Мажоретките от онова време разплакаха публиката, президентът Румен Радев поздрави юбилярите

ВЕЛИНГРАД. С много емоции премина днешният последен ден от юбилейните тържества по повод  честването на  сто години от създаването на ИСУ„Васил Левски”, които са под мотото „100 години Просвещение”. Празникът, който продължава цял месец, премина под патронажа на кмета на общината д-р Костадин Коев, а днес освен него, зам.-кметът Светла Томова и председателят на ОбС  Любомир Перчинков, сред гостите бяха зам.-министърът на МОН Мария Гайдарова, зам.-областният управител Петя Цанкова, шефката на РУ на МОН Дора Дулчева, председателят на Областния съвет на ДПС Юмер Хамза, общински съветници, много директори и учители от училища от региона.

Празничната програма започна с Празничен педагогически съвет, на който бяха наградени заслужили бивши и настоящи учители. Директорът Емил Моллов също на свой ред бе изненадан с красив плакет. В ранния следобед пристигнаха гостите и официално бе открит високотехнологичен STEM център в учебното заведение – един от най-модерните в страната.

Последва празнично шествие до пл. „Николай Гяуров”, водено от Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” и мажоретки, които са възпитаници на СУ „Васил Левски” и на създателя на мажоретния състав Любомир Гугалов. Стана ясно, че момичетата са се събрали в името на каузата буквално от цял свят и от февруари насам до късно снощи са репетирали в училищния салон някогашните танци. Мажоретките просълзиха публиката, когато излязоха на сцената пред многобройната публика с перфектното си изпълнение, а директорът Моллов призна, че все едно никога не са изпускали батоните. Те го изненадаха с подарък – палките, ботушите и униформите, които са си направили по поръчка, сега бяха дарени на училището с молба да бъде възроден мажоретният състав, спечелил множество награди в онова време.

Богат и разнообразен бе концертът – на малки и големи изпълнители, настоящи и бивши възпитаници на училището, а приветствията, подаръците и поздравителните адреси бяха много. Сред тях бяха и поздравителен адрес и почетен плакет "Св. св. Кирил и Методий" от президента на Република България Румен Радев.

„Величествено и благородно дело е да създадеш училище. Да вградиш в него мечтите си. Да му вдъхнеш неповторим дух. Всичко това да превърнеш в традиция и с любов да го предадеш на поколенията… такова благородно дело е и нашето училище“, започна словото си директорът Емил Моллов. Той припомни как невидимото за очите, което се носи само в сърцето, обединява през годините хиляди хора. „Всички ние с вълнение и чувство на уважение и респект отбелязваме значимото събитие на Чепинското корито. Откриването на първото средно училище, учредено със заповед на Министерството на просвещението на 29 август 1922 г. Вековният юбилей е време за равносметка, поставените цели и достиженията... Да си учител и ученик в училище „Васил Левски“ е чест и призвание. Докосвайки се до него, ние се докосваме до магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството“, емоционално заяви директорът и благодари на всички свои колеги, пожелавайки им „здраве и силен дух“.

В приветствието си кметът на община Велинград д-р Костадин Коев каза: „Училището е променяло своя профил в годините, но е запазило  високото ниво на обучение и преподаване! Училище с традиции и забележителни успехи! Благодаря на директора на училището г-н Емил Моллов, че вече 22 години с нестихващ професионализъм и ентусиазъм ръководи едно от водещите учебни заведения в областта.”  Д-р Коев пожела на всички здраве, несломима воля и неугасваща вяра в по-доброто бъдеще!

 (Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички