Понеделник, 17 Oct 2022
 
Спорт

На полувреме от елита! 2:0 за Хебър!

  21.05.2022 17:36             
На полувреме от елита! 2:0 за Хебър!

СИМИТЛИ. Навръх Празника на Пазарджик е на път празникът да се превърне и във футболен! С 0:2 водят гостите от Хебър на почивката на местния Септември в мача от последния 38 кръг на Втора лига. „Зелените“ са на само едно полувреме от завръщане в „А“ група 22 по-късно след три досегашни сезона в елита. Шансовете им за директна промоция са изключително добри, защото домакините трудно биха вкарали три безответни гола при тази вяла тяхна игра – а само точка в този мач е достатъчна за момчетата на Николай Митов.

Двата отбора започнаха предпазливо срещата, но инициативата бе за отбора от Пазарджик, макар накъсаната игра да се водеше предимно в центъра. Още в първите минути центрирания на Мартин Михайлов не бяха засечени от неговите съотборници в атака.

 В 17-ата и в 18-та минута Емануил Манев на два пъти проби, като първия път не се ориентира добре към Чаворски, а след това опита да нанесе изстрел, но той бе блокиран. В 20-а мин. обаче Хебър откри резултата. Георги Търтов нахлу по левия фланг и центрира в наказателното поле, а там Тодор Чаворски фино овладя и изпрати елегантно топката в десния ъгъл. Минути по-късно Олег Димитров направи пробив и намери Манев, който изпрати топката под напречната греда, а Филип Димитров с последни усилия изби в корнер. В 37-а мин. Търтов излезе иззад гърба на Манев, стреля и провокира нова светкавична реакция на стража на домакините Димитров.

Гостите удвоиха резултата в 38-та минута, когато Емануил Манев получи в наказателното поле и с успореден пас на голлинията намери непокрития Китан Василев, който отблизо отбеляза в мрежата на бившия си отбор.

Домакините опитаха да отвърнат на новия удар, но в най-опасното им положение изстрел от дистанция на Димитър Благов премина над вратата.

Хебър е в серия от четири поредни победи, а освен директна промоция в елита, победа днес може да изкачи пазарджиклии от третото място на второ и дори на първо при благоприятно развитие на останалите мачове. По-важна е обаче практичната цел, а тя е вече на път да се реализира.

Състави - Септември: Филип Димитров, Петър Кепов, Димитър Митев, Кристиян Михайлов, Ивайло Иванов, Емил Петров, Филип Ангелов, Тодор Траянов, Георги Божилов.

ХЕБЪР: Петър Дебърлиев, Мартин Михайлов, Томислав Папазов, Радослав Терзиев, Георги Търтов, Олег Димитров, Евгени Игнатов, Китан Василев, Емануил Манев, Тодор Чаворски, Ивайло Михайлов.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички