Спорт

Станой и приятелите помагат със сърце и спаринг на братя Пулеви

  22.05.2022 07:06             
Станой и приятелите помагат със сърце и спаринг на братя Пулеви

Ако бях съдия, щях да дам мача на Тервел, отсича септемврийският боец

САН ФРАНЦИСКО. Един септемвриец подкрепя зад океана Кубрат и Тервел Пулеви като техен приятел и брат. Вицесветовният шампион по бойно самбо Станой Табаков помага и в подготовката на своите приятели от детинство. Хващаме го след галата на братя Пулеви, а гласът му е прегракнал.

„Точно се прибирам от Лос Анджелис, а гласът ми е такъв, защото много силно подкрепяхме нашите момчета. Помагахме с подготовката и ще помагаме”, коментира Станой пред „Знаме”. „Благой Иванов и Красимир Младенов страшно много помогнаха. Да, аз също – но по-малко, защото живея в Сан Франциско, на 9-10 часа от Лас Вегас, където тренират Кубрат и Тервел. Но ходех - и когато бях там, тренирахме заедно. Кубрат правеше много силни спаринги с много известни американски боксьори, които в Европа може и да не ги знаят, но в Америка са достатъчно известни. Тервел също –

правеше спаринги с боксьори от клуба на Флойд Мейуедър…

Братя Пулеви имат мощна подкрепа от нас, приятелите, които живеем в Америка. Приятели сме от деца – още от Спортното училище на ЦСКА – с Кубрат бяхме в един клас, Тервел беше в долния клас. Имат нашата обич и подкрепа – всички приятели от обкръжението бяхме там, отделно имаше много наши сънародници дошли, както и от американското посолство, също много българи от Лос Анджелис, от други щати, актрисата Мария Бакалова също беше там и горещо подкрепяше нашите момчета. Хубав мач стана”, доволен е Станойката, както го наричат приятелите му.

Станой Табаков е многократен държавен шампион по свободна борба

Завършил е столичното спортно училище “Ген. Владимир Стойчев”. Европейски медалист е по бойно самбо, световен вицешампион по бойно самбо, многократен шампион по ММА. В момента Табаков здраво тренира зад океана, а спаринг партньор му е известният Рой Нелсън, който е в Топ 10 на най-престижната ММА-верига UFC. (Ultimate Fighting Championship).

В САЩ Кубрат Пулев се завърна ослепително на професионалния ринг, като прегази американеца Джери Форест, а в „гвоздея” на вечерта брат му Тервел претърпя първо проваляне след 17 победи на профиринга. Малката Кобра отстъпи по точки пред някогашния международен шампион в полутежка категория Сергей Ковальов (Рус).

Да припомним, че през 2015 г. септемврийският боец подписа договор с ММА-организацията WSOF и така влезе в голямото задокеанско шоу на смесените бойни изкуства. Той постигна не една и две победи в полутежка категория до 93 кг. WSOF или World Series of Fighting, както е пълното наименование на организацията, е една от най-популярните зад океана, въпреки че е създадена през 2012-а и е базирана в Меката на хазарта. Официално се излъчва по NBC Sports Network в САЩ, TSN2 в Канада и TV Esporte Interativo в Бразилия. Както е известно, шампион в по-горната категория в същата организация по същото време стана приятелят му Благой Иванов. Друг българин, подписал договор с WSOF, е и европейският шампион по бойно самбо Красимир Младенов, който също е неотлъчно в залата до Станойката. Те и Багата

тренираха в залата на легендата Ранди Котур в Лас Вегас,

а тогава Кубрат Пулев им гостува заедно с половинката си Андреа.

Днес Табаков има строителна фирма и помага на българи като им осигурява работа, но не спира да тренира. Грижи се за семейството, което е най-силната му мотивация заедно с родината. Синът му Ноа Самуил Табаков е на 7 години и също тренира с татко си. Дъщеричката му Матея Лазара Табакова е на 2 години. Съпругата му Елица (след един бой, с шина на ръката, Станой й даде годежен пръстен на фонтана пред емблематичния хотел „Белажио” в Лас Вегас) се изкушава от модата.

„Да чукнем на дърво, добре сме, усмихва се Станой. И с каквото можем помагаме на наши познати и приятели – най-вече на на българи. Защото е казано: „Съединението прави силата”.

Дочо ЧАНЕВ

Как коментира мачовете на Кубрат и Тервел Станой Табаков - само в книжния брой на "Знаме"

              

             

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички