Четвъртък, 25 Авг 2022
 
Пазарджик

Открит урок за фактите, с които се гордеем, че сме българи

  26.05.2022 15:23             
Открит урок за фактите, с които се гордеем, че сме българи

Днес в къща-музей „Константин Величков“ гр. Пазарджик учениците от 3А клас на НУ „Отец Паисий“ заедно със своя учител Гергана Фиданова – Комсийска проведоха открит урок на тема „Факти, с които се гордеем, че сме българи“. Урокът е по НП „Съвременна образователна среда“, Модул „Културните институции като образователна среда“. Децата запознаха публиката с отговори на въпросите „Какво знаем за българската азбука?“, „Какво знаем за българското знаме“, „Кое е най-старото златно съкровище в България?“, „Коя е най-старата църква?“, „Каква е историята на Рафаиловия кръст?“, „Какво знаем за българската народната музика“, „Кои са най-старите дървета в България и Европа“ и мн. др./

Построиха линия на времето с важни събития и факти от историята на България, от създаването и до Освобождението. Разказаха за бележити българи – Левски, Ботев, Георги Раковски и Любен Каравелов. Рецитираха най-българското стихотворение – Вазовото „Аз съм българче“. Третокласниците показаха знания, натрупани от часовете по Човекът и обществото.

Гости на урока бяха старши експерт от РУО – Пазарджик г-жа Ваня Апостолова, зам. директорът на НУ „Отец Паисий“ гр. Пазарджик – г-жа Гроздена Чалъкова, учители и родители.

Такива уроци с патриотични песни, стихове и знаещи ученици остават дълго време в съзнанието на публиката.

В основата на процеса на учене е усвояването на знания, умения и компетенции, които овладени посредством традиционни методи поставят ученика в ролята на пасивен слушател и изпълнител на задачи. При използване на интерактивни методи, ученикът е активен участник в процеса, защото учи чрез правене и преживяване – тези методи на преподаване и учене са в основата на работа в НУ „Отец Паисий“ Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички