Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Спорт

Отново фурор за плувците на “Каменград“ - 9 златни медала от международен турнир “Златоперки“

  29.05.2022 18:35             
Отново фурор за плувците на “Каменград“ - 9 златни медала от международен турнир “Златоперки“

СОФИЯ-ПАНАГЮРИЩЕ. Второ място отборно при момичетата за Плувен клуб „Каменград“ на завършилия днес международен турнир по плуване „Златоперки“, организиран от ПК „Левски“. Състезателите на Димитър Аврамов и Екатерина Радивчева спечелиха цели 14 отличия - 9 златни и 5 бронзови медали, макар да бяха с един от най-камерните състави. Никол Гулекова бе обявена за най -добра състезателка във възрастта си. В генералното класиране за момчета и момичета панагюрци са осми от над 40 отбора.

В днешния ден Катрин Радивчева спечели златен медал на 50 м бруст, а Никол Гулекова – злато на 50 м гръб. Божидара Касабова грабна бронза на 100 м свободен стил, а Виктория Дудова се окичи с бронзовия медал на 50 м гръб.

Вчера Катрин стъпи на върха след отлично представяне на 100 м бруст, 200 м бруст и 200 м съчетано плуване, Божидара триумфира на 200 м свободен стил, докато Никол бе безапелационна на 100 м бруст и 100 м гръб. Същевременно Божидара и Виктория (тя беше дебютант) финишираха трети в дисциплините си, съответно на 50 м бътерфлай и на 100 м гръб. Бронзов медал завоюва и най-малката участничка Ева Стоицева на 50 м свободен стил.

В петък Никол Гулекова бе най-бърза на 50 м бруст, а с това започна поредният успех в знаковата за Панагюрище година, в която градът е "Европейски град на спорта".

След обявяването на класирането, докато щастливи панагюрски шампиони се снимаха с плувната легенда Петър Стойчев, треньорите не пестяха суперлативи за представянето на възпитаниците си. Те похвалиха за добрите плувания и близначките Гергана и Радиана Узунови, Анастасия Поптолева, Виолета Чардакова, Милиян Сурлеков и Стоян Цанев.

„Гордеем се с нашите деца! Състезанието беше силно, а клубът ни участва с един от най-камерните състави, но въпреки това се намесихме директно в разпределението на медалите и дори се класирахме втори отборно при момичетата. Само две точки не достигнаха на Катрин за приза „Най-добър състезател на турнира“, но по-радващото е, че тези деца израстват с всеки изминал ден“, коментира пред „Знаме“ Димитър Аврамов от треньорския щаб.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички