Четвъртък, 08 Сеп 2022
 
Пазарджик

Хамаци и американски ребърца от шестметров смоукър

  03.06.2022 10:04             
Хамаци и американски ребърца от шестметров смоукър

На фестивалаБириМанджаро

Музкиалната програма и изобилието от крафт бири също ще е на ниво

ПАЗАРДЖИК. Днес започва дългоочакваният фестивал БириМанджаро и ще продължи до 5 юни (неделя). Парк „Стадиона“ отново ще събере феновете на музиката, крафт бирите и хубавата храна.

„Знаме“ вече писа за музикалната програма. Припомняме я накратко. В първата вечер на сцената ще се качат Светльо & The Legends, а преди култовите пънкари ще видим пазарджишките Voice and Fingers и Rocka Rolla. След тях пък ще се появят музикантите, които ще направят Queen Tribute и ще чуем всички

емблематични песни

на бандата.

В събота (4 юни) забавленията започват от рано с рисуване и игри за децата, както и с много настроение за по-големите. Началото на концерта ще е в 17:30 часа, като в него него ще участват Red Hot Chilly Pepers Tribute, пазарджиклиите от група Стойност, Funky Miracle, а черешката ще са група Остава и техният концерт “30 години Остава”.

На 5 юни (неделя) още в следобедните часове едни от най-популярните рок хитове ще огласят парка с Dino Rock и групата Best Atitude. Фестивалът ще бъде закрит от Soul Bemol и момичетата от Trinity, които бяха

финалисти вГласът на България

Ще има и изпълнители, които не са обявени в програмата и ще бъдат изненада за публиката.

Не само музикалната част на  БириМанджаро обаче заслужава внимание. Кулинарната не й отстъпва по нищо. Ето какви подробности за  разкрива Лазар Вълчев, който е един от организаторите:

- Миналата година имаше само един пункт за храна. На хората много им хареса и пред него често се извиваха опашки. Ето защо решихме този път пунктовете да са четири.

В американския ще могат да се опитат бургери, картофки и други типични задокеански вкусотии. В шестметров смоукър (скара, която се затваря, и на дървени въглища месото не само се изпича, но се и опушва) пък ще се приготвят ребърца и крилца.

Не подминавайте и шатрата с мексиканска храна. Там ще откриете изобилие от

буритоси, такоси, начоси

и други. Гарантираме, че ще са автентични и изключително вкусни.

Мария ДЪБОВА

Цялата статия - в книжния брой на "Знаме"

Снимките са от миналогодишното издание на фестивала


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички