Други

Арт инсталация от 999 жерави сбъдва желания

  04.06.2022 07:22             
Арт инсталация от 999 жерави сбъдва желания

Отново годишна ученическа изложба в пещерската галерия

ПЕЩЕРА. За 13-та поредна година ученическа изложба, посветена на Международния ден на детето – 1 юни, украси залата на галерия „Проф. Веселин Стайков“. Със свои творби участваха възпитаници от пети, шести и седми клас на основното училище „Петко Р. Славейков“. В експозицията младите художници представят портрети, образи на фентъзи герои, пейзажи и натюрморти.

Неизменна част от изложбата е арт инсталация. Тя се състои от 999 жерави, изработени от хартия. Японско поверие за красивите птици гласи, че те сбъдват мечти.

- Надяваме се, всеки, който ги види,

да се почувства специален

с надежда мечтите му да станат реалност – вярва Никола Руков, преподавател по изобразително изкуство в пещерското училище.

Той похвали работата на учениците си, вложили много любов в това, което представят.

Сред най-добрите са имената на петокласниците Александра Станишева и Рафет Кьосев, на Александър Харизанов, Никол Батаклиева и Борислава Андонова от шести клас. В художественото събитие гостуват двама талантливи малки художници с пещерски корени. Седмокласникът Даниел Шопов учи в пазарджишко училище. Той с родителите си се е

завърнал от Канада,

но не забравя родния град на баба и дядо. Даниел изработва малка пластика от керамика. Петокласничката Бела от София показва 4 живописни творби и десетина керамични пластики, камбанки и други красоти. Момичето посещава курс по керамика в столицата, поясни Никола Руков.

Ученикът с най-добрата творба получи голямата награда. Всички участници си тръгнаха с отличия за активно участие в изложбата.

- Някои от децата ще поемат по пътя изкуството, убеден е преподавателят.

Той се гордее с Никол Щерева, студентка в Националната художествена академия. Негови ученици се обучават и в художествени гимназии в страната.

Изложбата може да се види до 15 юни.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички