Спорт

Идват ли италианците в „Хебър”?

  06.06.2022 07:19             
Идват ли италианците в „Хебър”?

ПАЗАРДЖИК. Идват ли италианците в „Хебър”? Този въпрос си задават фенове, футболисти и деятели след като стана ясно, че италианско-швейцарският консорциум, който държеше властта в Царско село, дойде да преговаря за влизането си във футболен клуб „Хебър”. В публичното пространство се тиражираха неофициални информации и изявления на човека на италианците – родният агент Софрони Софрониев. Същевременно от Ботуша долетя информация от италиански медии, че известният треньор от Серия А на Апенините Серсе Козми e гласен за треньор на новака в efbet Лига. По неофициална информация, споразумението е почти сигурно, а стане ли сделката факт, ще има промени и в управителното тяло, и в отбора. Едва ли треньорът Николай Митов ще остане на поста си, тъй като италианците ще искат свой екип. Междувременно старши треньорът на хебърци Николай Митов заяви, че не е осведомен по съответния ред за случващото се и не коментира нищо.

В неведение са и футболистите

Пред „Знаме” играчи коментират, че са притеснени от неяснотата, защото сега е времето да уреждат евентуален нов отбор. Още повече, заради незапомнения ранен старт на шампионата в А група, времето съвсем е сгъстено. Първенството започва на 6 юли заради световното по футбол в Катар, което за пръв път в историята няма да е през лятото, а от края на ноември до средата на декември, за да приключи на 18 декември, на който ден е и националният празник на Катар. От представителния ни тим при това положение също ще си тръгнат немалко играчи. Към момента от момчетата във футболния тим на Пазарджик единствено нападателят Октай Хамдиев е с договор за още една година, докто контрактите на всички останали изтичат на 30 юни. Някои отбори вече се озъртат за играчи на „Хебър”. От „Локомотив” (Пд) открито си заплюха Георги Каракашев, а от Лаута

преговарят и с Георги Търтов

Всичко, свързано с преговоорите и евентуалното споразумение обаче остава в сферата на догадките, докато не се стигне до официална промяна.

Голяма част от феновете изразяват недоволството си от готвената сделка и дискусиите бурно вървят на страницата „Фен клуб Хебър” във Фейсбук.

Дочо ЧАНЕВ

Цялата статия - в книжния брой на "Знаме"


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички