Понеделник, 05 Сеп 2022
 
Регионът

В община Сърница официално получиха дарения противопожарен автомобил

  06.06.2022 11:38             
В община Сърница официално получиха дарения противопожарен автомобил

Официално доброволното формирование в Община-Сърница получи модерния и функционален противопожарен автомобил, за който "Знаме" писа неотдавна. Символично ключовете на безценната придобивка бяха връчени от директорът на РДПБЗН-Пазарджик комисар Ангел Ангелов на отговорника на доброволното формирование в родопското градче. На тържественото събитие присъстваха кметът на общината Неби Бозов, представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“, на Регионалната дирекция в Пазарджик и Районната служба във Велинград, жители на града.

По този начин местното доброволно формирование бе оборудвано с многофункционален противопожарен автомобил за борбата с пожари и природните бедствия.

ВИДЕО от събитието може да гледате ТУК.

Да припомним, че пожарният автомобил е предоставен безвъзмездно от Швейцарската пожарна служба, пожарните инспекторати на Базел-град и Базел Ланд, Швейцария и Сдружение за подкрепа на пожарните служби в България. Той е марка Mercedes Benz Powerliner с изключително висока функционалност:

●вместимост на водния резервоар от 4500 литра вода и допълнителен резервоар за пяна с вместимост от 450 литра;

● 8-местна кабина за екипаж;

● монитор за вода на покрива; термо камера

● пълно противопожарно оборудване.

От ръководството на РДПБЗН-Пазарджик изразяват своето искрено задоволство от новата придобивка и се надяват тя да бъде използване повече в тренировки, а не в реални ситуации.

(Зн)

 

 

 

 

          

 

          


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички