Четвъртък, 15 Сеп 2022
 
Пазарджик

Срещу агресията: В Спортното училище учиха как да предотвратяват конфликти

  14.06.2022 08:18             
Срещу агресията: В Спортното училище учиха как да предотвратяват конфликти

ПАЗАРДЖИК. На важен въпрос бяха посветени месеците май и юни в Спортното училище в областния град – превенция на агресията в училище. В рамките на кампанията  представители на местната Комисия за противообществени прояви проведоха срещи с учениците от прогимназиален етап на тема „Разпознаване и превенция на агресията и тормоза в училище“. Основен лектор бе Бисерка Трайкова – председател на комисията за противообществени прояви в Пазарджик.

По време на обучението учениците научиха как да разпознават основните признаци на конфликтните ситуации, какви могат да бъдат последствията от един неовладян конфликт и как да се справят с него. Практически бяха проиграни различни форми и методи за реакция при възникване на проблемни ситуации сред учениците. Те бяха информирани и за това към кого и към кои институции могат да се обърнат, за да потърсят помощ.

Децата споделиха конкретни случаи на проява на различни видове конфликти, на които са били свидетели или в които дори са участвали. Получиха полезни съвети от професионалистите как да се справят, ако се окажат участници в подобни ситуации. Разговорите бяха съпътствани от видеоматериали, които  онагледяваха различните видове конфликти и последствията от тях. Организатор на срещите беше Людмила Атанасова - председател на комисията за борба с противообществените прояви към Спортното училище.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички