Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Регионът

На 13 години стана общинският Дневен център за възрастни хора с физически увреждания

  15.06.2022 16:37             
На 13 години стана общинският Дневен център за възрастни хора с физически увреждания

Дневният център за възрастни хора с физически увреждания“ в Община Пещера стана на 13 години.

За да уважат празника тук пристигнаха Йордан Младенов-кмет на Община Пещера и неговите заместници Гълъбина Карамитрева и Елена Рядкова.

С музика, песни и танци подарени от танцьорите на ЦПЛР ОДК, голяма торта и много смях всички дълго ще помнят този рожден ден и ще очакват следващите с надежди за здраве и благополучие.

"Хората с увреждания намират в Дневния център топлина, уют, разбирателство и грижа от ръководителя на Центъра, социални работници,  трудотерапевти и асистенти”, каза кметът Йордан Младенов. „Тук придобивате нови знания, необходими за по-добър живот и надграждане на способностите. Ролята на Общината в предоставянето на социалните услуги е голяма, необходима е стегната организация и отношение към хората. Ще продължим да бъдем партньор и съмишленик, ще развиваме и обогатяваме базата и услугите за да се чувствате отлично.", каза Младенов. Той поздрави присъстващите и пожела успехи и добруване.

„Развиваме се, продължаваме напред и смятам, че се променяме за добро, каза ръководителят Соня Бурова. Партньорството между Общината и центъра е много ползотворно. Искаме да покажем, че тези хора не ги крием, както е било в миналото, показваме, че са значими и важни за нас. Голяма част са били дейни хора, които винаги имат какво да разкажат и са щастливи да има някой, който може да ги изслуша ", каза Соня Бурова. Тя благодари за добрите практики между двете институции, пожела здраве и късмет на своите колеги и обеща на хората, които ползват услугите още повече усмивки, доброта и разбиране.”

На 15.06.2009г. по програма ФАР  е открит  „Дневният център за възрастни хора с физически увреждания“ в община Пещера с капацитет 36 потребители на социални услуги.

Към момента капацитета и заетостта на социалната услуга, предоставяща качествена грижа на пълнолетните лица с увреждания е 28 потребители.

(Зн)


Свързани