Понеделник, 10 Oct 2022
 
Спорт

Спортното училище: Дара Стоянова е нашата гордост!

  22.06.2022 14:06             
Спортното училище: Дара Стоянова е нашата гордост!

След отличното представяне на европейското първенство в Тел Авив от Спортното училище в Пазарджик, нарекоха ученичката си „Пазарджишката гордост”.

„Дара Стоянова, която е и ученичка в Спортното училище, спечели сърцата на публиката на европейското първенство по художествена гимнастика в Тел Авив. Нашето момиче взе бронзов медал в отборното класиране, заедно с Елвира Краснобаева и завърши на четвърто място във финала на бухалки, като само две десети не ѝ стигнаха, за да се качи отново на  европейския подиум”, пишат от Спортното и припомнят, че Дара започва своите първи стъпки в гимнастиката в  пазарджишкия клуб „Диляна Прима“, а сега е възпитаничка на СК „Илиана“ и Спортното училище. От две години тренира и с най-добрите гимнастички от националния отбор по художествена гимнастика.

Според старши треньора на националния отбор (девойки индивидуално) Райна Тошева представянето на Дара Стоянова и Еливра Краснобаева на европейското първенство е много добро. Двете българки спечелиха бронзов медал в отборната надпревара и останаха трети след Израел и Румъния. "Те са много спокойни и смели, просто имат нужда от повече опит, това ще им помогне да станат по-добри.“

Нейната помощничка Габриела Грошева също е на мнение, че грациите са играли много добре. "Винаги може повече, но като за първо толкова отговорно състезание за тях се представиха много добре", добави тя.

Първоначалната оценка на съдиите за съчетанието на Дара беше 27,900, но треньорският щаб подаде контестация и оценката бе повишена на 28,400. Това и отреди четвъртата позиция на финала, което е отлично представяне на пазарджишкото момиче на толкова отговорно състезание. "За първи път съм на такова голямо състезание и съм доволна.", коментира Дара Стоянова.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички