Понеделник, 17 Oct 2022
 
Регионът

От 2 до 9 юли Велинградски празници на културата

  22.06.2022 17:37             
От 2 до 9 юли Велинградски празници на културата

Графа, кино под звездите, детско "Синьо лято" са сред любопитните акценти в богатата програма

Велинградските празници на културата – 2022 г. ще бъдат открити на 2 юли, когато е и Денят на Велинград. За 49-ми път централният площад „Николай Гяуров” ще бъде сцена на различни изяви от 2 до 9 юли /включително/.

Празничната програма включва събития за всички възрасти. В рамките на една седмица Велинград ще се превърне в център на културата, в който ще се изявят както популярни български звезди, така и множество млади местни таланти.

Община Велинград е предвидила в програмата редица интересни събития: кино под звездите, пленер „Музика и багри”, детските „Синьо лято“ и „Весела ваканция”, литературни вечери, изложби, лятно училище „Да съхраним красотата на миналото”- дърворезба, грънчарство и тъкачество, както и концерти на прекрасните ни и даровити местни таланти. Аниматорите от ПГИТ „Алеко Константинов” -“G Team Animation” ще забаляват малки и големи с детска дискотека с любимите Мини и Мики Маус.

Сред акцентите в програмата са концертите на обичаните от всички Владимир Ампов-Графа, Миро, Дивна, Николай Учкунов, Кирил Хаджиев-Тино от „Гласът на България”, ансамбъл „Чинари” и велинградския талант Калина Десподска.

Денят на Велинград ще започне в 9:00 часа с тържествена света литургия в храм „Успение Богородично”, след която от 10:00 часа в залата на ЦПЛР-ОДК ще продъжи XII Международен фестивал за млади изпълнители на полпулярна музика и танци „Дъга над Клептуза”. От гражданско сдружение „За теснолинейката” са организирали пътуване „С малкия влак в деня на Велинград”, който ще бъде посрещнат на ж.п. гарата в 10:15 часа. Официалната част и същинското откриване на културните празници ще започне от 19:00 часа пред сградата на Общинска администрация, където по традиция с парад-дефиле Представителен духов оркестър и мажоретен състав „Димитър Мечев” ще поведат официалните лица и гости към пл. „Николай Гяуров”. Сцената ще бъде изпълнена с изявите и шоу програмите на нашите самодейци, които ще изнесат празничен спектакъл „С Велинград в сърцето”. Гост участник в първия ден от празниците ще е Владимир Ампов-Графа, който ще поднесе на феновете си истинско музикално преживяване.

Велинградските празници на културата са неизменна част от Културния календар на община Велинград. Организаторите запазват правото си програмата за Велинградски празници на културата – 2022 г. да бъде актуализирана и променяна.

Линк към пълната програма е публикуван на сайта на Община Велинград.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички