Четвъртък, 06 Oct 2022
 
Пазарджик

Домакини сме на застъпнически форум за подобряване на майчиното и детското здраве в ромската общност

  23.06.2022 13:56             
Домакини сме на застъпнически форум за подобряване на майчиното и детското здраве в ромската общност

ПАЗАРДЖИК. В понеделник в областния град ще се проведе Регионален застъпнически форум по проект "Цветно утре за нашите деца". Събитието се организира от Фондация „Фонд ИГА”, а домакин е Гранд хотел "Хебър".

Проект "Цветно утре за нашите деца" цели подобрения в детското и майчино здраве чрез провеждане на застъпническа кампания за универсален достъп до лекарства за децата от 0 до 3 години. Основната цел на кампанията е приемане на нормативни и законодателни промени като част от устойчива национална лекарствена политика в България.

Конкретните цели в проекта са изготвени на базата на резултатите от експертен доклад, който ще бъде представен по време на предстоящия форум. В рамките на събитието експерти ще обсъдят застъпническото предложение за осигуряване на безплатни  лекарства, диетични храни и хранителни добавки за деца от 0 до 3-годишна възраст. С фокус върху детското и майчиното здраве кампанията предлага важни стъпки за по-здраво подрастващо поколение, които имат и сериозен икономически ефект.

"Цветно утре за нашите деца" е част от проект за подобряване на майчиното и детско здраве сред ромска общност "С грижа от 0 до 3". Изпълнява се от коалиция от шест организации: Фондация "Фонд ИГА", Сдружение "Ларго", Сдружение "Инициатива за равни възможности", Сдружение "Жажда за живот", Сдружение "Клуб на нестопанските организации" и Сдружение "Хаячи".

Още информация на страницата във Facebook Цветно утре за нашите деца.

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. БРАТАНИЦА, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 200 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ФИРМА ОРАНЖЕРИИ "ГИМЕЛ" АД ТЪРСИ ДА НАЗНАЧИ ОБЩИ РАБОТНИЦИ В СЕЛСКОТО СТОПАНСТВО ЗА ЗЕМЛИЩЕ НА С. МОКРИЩЕ, ОРАНЖЕРИЕН КОМПЛЕКС 500 ДКА, ТРУДОВ ДОГОВОР, ЗАПЛАТА 710 ЛВ. ТЕЛ. 0888 141 977.

ДАВАМ ПОД НАЕМ ДВУСТАЕН. 0988 739 272
Всички