Четвъртък, 18 Авг 2022
 
Пазарджик

Пожарникарско къпане за Асен Мърваков

  24.06.2022 13:33             
Пожарникарско къпане за Асен Мърваков

След 30 години служба днес бе последният му работен ден в пожарната

ПАЗАРДЖИК. След 30 годишна служба, днес бе последното дежурство на Асен Мърваков - командир на екип в Районната служба "Пожарна бедопасност и защита на населението"-Пазарджик. Той навършва 60 години, които са горният праг за служба в редиците на МВР.

Колегите му от районната служба го изпратиха подобаващо и със задължителното пожарникарско къпане, с много благопожелания за здраве, дълъг живот и безценни моменти с най-близките. Мнозина не скриха и тъгата си от това, че такъв сърдечен и сърцат колега напуска редиците на службата, но го увериха, че вратите на пожарната остават винаги отворени за него.

Асен Мърваков започва своята служба в Гражданска защита, а след това - в пожарната в Пловдив. После се прехвърля в пазарджишката служба. Участвал е в гасенето на повечето тежки пожари на територията на нашата област през тези години. Както и в множество спасителни операция. Последният му голям пожар е този в складовата база за изкупуване и преработка на метални отпадъци, който горя край гарата.

(Зн)


Свързани