Понеделник, 10 Oct 2022
 
Пазарджик

Ученици гледаха филма „Екстаз“ в Световния ден за борба с наркотиците

  24.06.2022 16:40             
Ученици гледаха филма „Екстаз“ в Световния ден за борба с наркотиците

РЗИ Пазарджик организира Световния ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика съвместно с НЧ „Никола Й. Вапцаров-1897“ и СУ „Д-р Петър Берон“ – град Пазарджик. На учениците от 9 и 11 клас бяха представени филмът „Екстаз“, изготвен от Министерството на здравеопазването по проект „Информирани и здрави“. След прожекцията на инспекторите на филма от отдел „Профилактика на болестите и промоцията на здравето“ проведоха дискусия с те, събрани вещества с различни видове наркотични, вредното въздействие върху организма на човека, зависи от зависимостта, поведението на наркозависимите лица. Тинеджърите изказаха интересни мнения, дискутираха поведението на отделните герои от филма и техните постъпки. В края на срещата учениците участваха в демонстрация с алко-наркоочила.

***************

26 юни е денят, в който всички хора по света изразяват своята съпричастност позиция в битката с разпространението на наркоманиите. Данните са обявени за Световен ден за борба със злоупотребата с наркотици и наркотрафика от Общото събрание на ООН през 1987 г.

Статистиката показва, че алкохолът и наркотиците са достъпни за децата и младежите на всяка по-ранна възраст. Поради това специалистите препоръчват да се говори с тях за опасностите, които крие се използва, за въздействието на психотропните вещества върху мозъка и това от това: психическа зависимост, депресия, параноя, агресивно поведение, затруднения със паметта, отключване на психични заболявания.

Редовната употреба на наркотиците води до трайни ефекти за здравето, средните сгради на жизненоважните органи и системи, заразяване с инфекцията и силна физическа зависимост.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички