Други

Бански според фигурата – плодове и букви помагат в избора

  26.06.2022 08:37             
Бански според фигурата – плодове и букви помагат в избора
Певицата Тита публикува свои снимки по бански в инстаграм профила си. Родната изпълнителка е решила да прекара горещите летни дни на плажа, а в коментарите под снимките феновете й не пропускат да я поздравят.

Лятото започна, а даже морето още да не е на дневен ред, в Пазарджишка област има достатъчно плажове. Ако сте дама, без значение дали сте проливали пот във фитнеса, може да изберете бански, който най-добре ще подхожда на фигурата ви. Може би се чудите какъв бански да изберете?

Изборът е голям, а ценителите знаят далеч повече дизайнерски марки от всеизвестните Victoria Secret – Roxy, Beach Bunny Swimwear, Seafolly, Rip Curl, Ookioh, Nakimuli…

Не бързайте, защото правилния бански костюм ще повдигне самочувствието ви моментално. Не се колебайте да пробвате няколко кройки и да изберете най-удобната за вас. В лайфстайл-сайтове като bg.justinfeed.com може да научите много за последните модни тенденции в банските костюми. В мрежата изобилстват съвети за бански според типа фигура. Всъщност

формата на тялото е третото условие, което трябва да спазвате,

когато тръгнете на шопинг за плажа. На първо място трябва да прецените добре за каква цел ви трябва банският: за плуване, за релакс на плиткото, за каране на сърф/джет или практикуване на воден спорт… Това е много важно за уточнение, ако желаете той наистина да ви послужи по предназначение, а и да се чувствате комфортно с него. Спортните бански например са такива, че с тях не може да хванете тен; нямат почти никакви открити части от тялото, за да можете да практикувате спорта спокойно; изработени са и от по-издръжливи материи. Затова е важно да изберете бански, подходящ за вашите нужди.

Второто основно нещо е да изберете точния размер

Имайте в предвид, че когато са мокри, банските се отпускат. Не взимайте нито по-голям, нито по-малък размер. Сайтът OnyxFashion например съветва да да изберете такъв, който съдържа около 20% ликра в състава си, за да се чувствате наистина удобно в него. Добрите материи за бански са тези, които пропускат въздух, дълго време запазват формата си, бързо съхнат и не избледняват. Посъветвайте се с консултанта в магазина: кое отговаря на тези изисквания.

Следващото важно правило е да се съобразите с

формата на тялото си

В специализираните сайтове разделят условно женското тяло на плодове и зеленчуци (ябълка, круша и банан – последните са най-атрактивни на плажа), на анатомични дадености (меко и отпуснато коремче, малък или голям бюст, ханш, талия), на класически аксесоари (фигура пясъчен часовник или права и тънка часовникова кула)… Някъде например разделят типа женско тяло според… азбуката.

Моделите може и да изглеждат чудесно в магазина или на снимка, но ако сте „грешната буква”, няма да се чувствате удобно даже

в легендарния бански на Памела Андерсън

от „Спасители на плажа”. И пак стигаме до разпознаването на типа фигура, който притежавате и да знаете кой бански костюм би й паснал най-добре. Ако се хванем за азбуката, фигура тип „A“ е на жени с А-образна фигура - те имат тесни рамене и талия с по-широки бедра и ханш, пишат колегите от сайта Tigerdoor. Подобна азбучна разбивка правят и от сайта Aktualno.com. Ако сте с такъв тип тяло, целта ви е да балансирате визуално диспропорциите между горната и долната му част. Затова изберете бански костюм, който придава обем в зоната на раменете и деколтето, и отклонява вниманието от ханша. Можете да заложите на горнище с привличащи ресни, воали и метални орнаменти. Прибавете семпло едноцветно долнище и сте готови за плажа.

Фигура тип „V“ е обратният тип фигура на А-образната

Тези жени имат по-широки рамене с тесни бедра и ханш. Както при А-образния тип тяло, желателно е оптически да се балансира размерът на раменете и ханша. Ако имате V-образна фигура, изберете долнище на бански в ярки цветове и с волани, ресни или големи връзки. Препоръчително е горнището да се връзва зад врата, за да стесни раменете визуално. „O“-образна фигура или т. нар. тип "ябълка", се характеризира с по-широки рамене, големи гърди, предимно неизразена талия и слаби крака. Жените с фигура тип "ябълка" трупат мазнини най-вече в областта на корема. При този тип е най-добре да подчертаете бюста си и оптически да отслабите талията. Ако предпочитате модел от две части, то вземете бански с висока талия, който ще прикрие едрото коремче. Няма да сгрешите и, ако заложите на цял бански в тъмен цвят в зоната на корема и ханша, но ярък цвят в зоната на бюста.

Форма тип H

Пропорциите на раменете, талията и ханша са еднакви. Основният проблем е липсата на талия. Подобни са проблемите и на жените с „I“-образна фигура обикновено са много стройни, с атлетично телосложение и неизразени извивки. Вие трябва да потърсите бански костюм в ярки цветове, който ще оформи и подчертае женствените ви извивки. Бикини със странично връзване и подплатени повдигащи чашки ще направят чудеса. Ако предпочитате цели бански, изберете модел с кокетни воали, създаващи обем в зоната на бюста или ханша. Бразилските бикини, пък, ще подчертаят добре оформените ви задни части.

Слабата талия е проблемна зона за фигури като O, A, H и V.

Цялата статия - в книжния брой на„Знаме”


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички