Регионът

ПП Обединени земеделци излезе с позиция за осквернения паметник на Стамболийски

  26.06.2022 10:41             
ПП Обединени земеделци излезе с позиция за осквернения паметник на Стамболийски

Остро осъждаме поредното оскверняване  на паметника на Александър Стамболийски в Пазарджик. Очакваме извършителите на тази хулиганска проява да бъдат разкрити, се казва в позиция на ПП Обединени земеделци.

Вчера "Знаме" първи съобщи новината за поредното оскверняване на паметника на земеделския трибун и бивш министър председател от Славовица ТУК. Ето и текста на декларацията:

"За трети път в рамките на една година паметта на Александър Стамболийски е обект на хулигатски акт. За пореден път е осквернен неговият паметник в Пазарджик. Това е вандалски акт, който от Обединени земеделци категорично осъждаме.

Дни след като отбелязахме 99  години от жестокото убийство на земеделския лидер, държавник и реформатор, станахме свидетели на ново срамно посегателство срещу личността и делото на Александър Стамболийски.

Провокацията със заливането на паметника с боя и рисуването със спрей върху него е акт на безсилие на тези, които се опитват да омаловажат неговата изключителна личност и мащабните реформи, които той провежда начело на земеделското правителство в периода 1919 – 1923 година.

През 2021 година  паметникът беше обект на посегателство на 15 юни, дни след отбелязване на 98 години от неговото убийство, а след това на 9 септември, когато целият паметник беше залят с червена и синя боя.   

Александър Стамболийски е идеолог на земеделското движение у нас, което има вековен исторически път и знакова мисия в развитието на страната. Ние, неговите  последователи, приемаме този и всеки друг подобен акт, не само като вандализъм, но и като липса на патриотизъм.

Настояваме за своевременната намеса на компетентните органи, за да бъдат разкрити  и подведени под отговорност извършителите на тази хулиганска проява."

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички