Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Други

Лайънс клуб “Тракия“-Пазарджик се побратими с италианци

  27.06.2022 07:27             
Лайънс клуб “Тракия“-Пазарджик се побратими с италианци
При подписването на хартата имаше и символична размяна на химикалките

НОВАРА. На тържествена церемония в италианския град, състояла се преди броени дни, Лайънс клуб "Тракия“-Пазарджик се побратими с Лайънс клуб „Роббио"-Италия. Президентът на клуба-домакин Флавио Бруза, дистрикт управител Массимо Конти на Д108IB3 и вице дистрикт управител Цвети Шопова, зонален председател Гергана Стоева, паст дистрикт управител Анелия Кънева потвърдиха готовност за сътрудничество и реализирането на общи проекти в интерес на двата клуба и за развитие на приятелството помежду им.

Инициативата за побратимяването е на президента на италианския клуб, който е отправил покана към ВДУ Цвети Шопова. Тя от своя страна е информирала клуба си и те са приели с радост поканата и беше основен организатор на подготовката за събитието. За предварителната организация й съдействаха Гергана Стоева и Анелия Кънева, която благодари за възможността да бъде част от приятелските срещи и тържеството за побратимяване между двата клуба.

Пазарджишките гости бяха силно впечатлени от тържествената церемония, на която духов оркестър на живо изсвири химните на България и Италия. Ръководствата на двата клуба подписаха хартата/сертификата в два екземпляра и изразиха готовност чрез побратимяването да укрепят „Лайънс“-приятелските връзки в името на общата кауза на „Лайънс“-организацията. Общата цел е създаване и съхраняване на разбирателството сред народите на България и Италия, опознаване на културните различия, обмяна на опит и идеи,както на международно разширяване на Лайънс мисията и бъдещи съвместни проекти.

От страна на ЛК“ Тракия“- Пазарджик хартата бе подписана от Цвети Шопова, чиято основна заслуга е установяването на контакти с италианските „лъвове“ и „лъвици“. „Укрепването на връзките на международно ниво е от изключителна важност, защото то дава възможност за обмяна на идеи в името на общата Лайънс кауза и създава нови Лайънс приятелства“, подчерта Цвети Шопова в приветствието си на перфектен италиански език, с което впечатли домакините. Тя допълни, че  е особено щастлива от факта, че като бъдещ Дистрикт Управител с това побратимяване стартира нейната дейност в направление „Международно сътрудничество“ и изрази надежда, че през есента ще очакват новите си италиански приятели в Пазарджик. Двата клуба размениха подаръци в знак на приятелство.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички