Понеделник, 10 Oct 2022
 
Пазарджик

Единадесети ”А” клас от ПГИМ е ”Клас на годината”

  28.06.2022 11:01             
Единадесети ”А” клас от ПГИМ е ”Клас на годината”

Кметът Тодор Попов: Тази инициатива учи младите хора да бъдат добри

ПАЗАРДЖИК. Единадесети „А” клас от Професионалната гимназия по икономика и мениджмънт с класен ръководител Ирина Христоскова  е  победителят в конкурса „Клас на годината” под мотото „Бъди отговорен - бъди в час”, обявен от Местната комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните /МКБППМН/ към Община Пазарджик. Класът победител получи грамота, плакет и голямата награда в конкурса – 1000 лева.

Единадесети „а” клас от ПГИМ бе победителят в „Клас на месеца” за декември /гимназиален етап/. Класът се открои със последователността си в изразяване на съпричастност към различните и хората в нужда. За четвърта година те са част от най-мащабната коледната кампания за сбъдване на детски мечти - Операция „Плюшено мече”. Досега подаръците им са били за деца от Видин, Враца и Търговище. През 2021-а решили да зарадват обитатели на Центъра за настаняване от семеен тип на деца и младежи с увреждания – Пазарджик. С тяхна помощ коледните желания на две момчета и едно момиче са сбъднати – имат мечтаните спортни екипи.

Преди да връчи плакета на директора на ПГИМ г-жа Таня Благова, грамотата – на класния ръководител г-жа Ирина Христоскова и паричната награда – на класа, кметът на Пазарджик Тодор Попов поздрави младежите за тяхната инициативност и за желанието им да правят добрини. „Инициативата „Клас на месеца” и „Клас на годината” се оказа изключително полезна. Нашата цел беше да търсим и показваме хубавите и  позитивни неща, да учим децата да бъдат добри, да провокираме тяхната креативност, да ги образоваме по този начин, да им даваме добри примери и да им показваме, че от тях зависи каква кауза ще изберат да защитават, а също и да провокираме тяхната сетивност, при това с нещо позитивно и нещо добро. През цялата година много млади хора се включиха и направиха много добрини, за което ги поздравявам, а днес съм изключително горд, че мога да връча тези награди на най-добрите през годината”. Това заяви кметът на Пазарджик преди да връчи наградата на 11 „а” клас от ПГИМ-Пазарджик.

„Вършат ни се добрини и участваме в добра кауза”, споделиха момичетата и момчетата от ПГИМ. На въпроса защо участват в операция „Плюшено мече” от името на 11 „а” клас Цветелина Ваклинова заяви: „Мисля, че познавам класа си достатъчно добре, за да знам, че освен ученици, сме преди всичко добри хора. Ние може би не познаваме света, такъв какъвто го познават тези деца. Техните очаквания са скромни и истински. С парите, които събрахме, ние дарихме усмивки за празника и направихме света по-добър. Не защото търсим внимание или защото искаме медал за „добре свършената работа“. Съученичката й Гергана Пешлова е убедена, че чудеса съществуват. „Ето такова чудо направихме с моя клас. Всеки би могъл да направи добро,

стига само да желае това. Ако започнеш да правиш добро, ще повярваш в него.“

В продължение на осем месеца ученици от 15 училища от Община Пазарджик разказваха и показваха чрез номинациите си как общуват помежду си без агресия, как са станали по-задружни и толерантни към различните. Децата на дело ни показаха как добрините променят хората и света около нас, превръщайки го в по-добро място.

В края на учебната година екипът на МКБППМН с удовлетворение отбелязва, че целите на конкурса „Клас на месеца", който се провежда пета поредна година, са постигнати. А именно популяризиране на добрите дела, насърчаване на активното детско и младежко участие, изграждане позитивни модели на отговорно поведение, работа в екип, сплотеност, подобряване на взаимоотношенията, ангажиране на свободното време, споделяне на добри практики.

Можете да се убедите в това като посетите изложбата на таблата „Клас от добротворци”, подредена във фоайето на зала „Маестро Георги Атанасов”. Ще бъде отворена до 1 юли от 10 до 12 часа и от 13,30  до 16 часа.

(Зн)

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички