Понеделник, 10 Oct 2022
 
Пазарджик Спорт

От днес комплекс ”Балона” има и малък басейн, и стрелбище, в понеделник ги отварят

  30.06.2022 13:46             
От днес комплекс ”Балона” има и малък басейн, и стрелбище, в понеделник ги отварят

И два коридора за граждани ще има в плувните съоръжения, но това не  градски плаж, подчерта кметът Попов

ПАЗАРДЖИК. Днес състезатели и кметът Тодор Попов пробваха малкия открит плувен басейн в комплекс „Балона”. От понеделник ще функционират и това съоръжение, и олимпийският открит плувен басейн, чиято лента бе прерязана преди 10 месеца. Сред новите придобивки в комплекса е и прилежащо стрелбище за състезателите по модерен петобой и биатлон. Басейните са предназначени изключително за спортните клубове. Осигурени са и спасители.

Сред официалните гости бяха председателят на сдружение „Пазарджик спортува” Ренета Камберова и собствениците на „Лакрима”.

С новите придобивки  се придава завършен вид на комплекса с модерни съблекални и кабинети, коридори и трупчета за скачане, трибуни, палми, шезлонги и насипан пясък. Остава да се инсталира само съдийската маса, за да отговаря олимпийският басейн на всички стандарти за провеждане на национални състезания с елемент „плуване”.

Малкият басейн е с размери 25х25 м и дълбочина от 1,20 м до 1,60 м. Отопляването му е със слънчеви колектори, а ако се наложи достигане на необходимата температура ще се използват и газови котли.

Стрелбището е с размери 10х12 м. Финансирането на целия комплекс е изцяло общинско.

„От понеделник съоръженията ще работят и за граждани, но тези басейни не са градски плаж. Тук ще идват хора, които ще плуват или ще тренират”, подчерта кметът-домакин Тодор Попов, който е инициатор на реализирането на този проект. Той изрази убеждение, че сега все повече деца ще се запалят по плувните спортове. А на гражданите обеща, че ще направи всичко възможно догодина към комплекса да се присъедини и градски плаж, независимо, че имотът в съседство не е общински.

Представителите на спортните клубове пък са доволни, че от понеделник започват тренировки на „Балона”, защото тогава стартира ремонт на закрития плувен басейн, който ще продължи до края на август.

На тържественото събитие бяха наградени и поредните шампиони, а преди това кметът Попов спази традицията да се скочи в басейна заедно със състезателите и да направи показен пазарджишки „даладър”.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички