Понеделник, 10 Oct 2022
 
Пазарджик

Бойко Борисов: Пазарджик, благодаря, че ме ”изолирахте”

  02.07.2022 11:54             
Бойко Борисов: Пазарджик, благодаря, че ме ”изолирахте”

На "сергията" доматите на ГЕРБ са най-хубавите, заяви кметът Тодор Попов

Тази сутрин писахме ТУК, че, Бойко Борисов дойде в Пазарджик с цялата парламентарна група на ГЕРБ на среща с граждани. Зала "Маестро Георги Атанасов" се оказа тясна. Борисов и домакинът му Тодор Попов дойдоха след като кметът показа реновирания комплекс "Балона", чийто втори басейн бе открит в четвъртък.

"Днес народът ни обеднява с всеки изминал ден, влошава се качеството на живот на всички нас", каза в началото областният координатор на ГЕРБ Найден Шопов.

По-емоционално бе изказването на кмета Попов.

"Независимо, че сме се закачали на местните избори в годините, с г-н Борисов и с ГЕРБ сме в отношения на любов и разбирателство. Аз и екипът ми сме подкрепяли ГЕРБ и сега ще направим същото. Защото истината е, че те са ни подкрепяли през тези години. С ръка на сърцето мога да кажа, че за всяко нещо, за което съм търсил подкреп, съм я намирал в държавното ръководство. Затова Пазарджик е това, което е. Областта е това, което е. Благодарение на нашето партньорство имаме пречиствателнистанции, имаме сепариращи инсталации, имаме модервни депа, реновиврани улици, спортни съоръжения. Защо ще подкрепим ГЕРБ? Защото имам в годините приятелски отношения с много от хората, които представляват партията на национално ниво. От тази парламентарна група половината са ми скъпи приятели. Знам какво могат и какви са като хора… От 25 години съм в местното самоуправление, такова чудо не е било. Държавата спря. Животът ни спря. Може ли да се скараш с всички и да искаш да управляваш?!... Трябва да се върнем към нормалността… Ние сме зеленчукарски район – като отидеш на сергията, гледаш и преценяш. Аз считам, че доматите на ГЕРБ са най-хубавите домати”, каза още кметът Попов.

В залата говориха и бившият вицепремиер и външен министър Екатерина Захариева, и бившият министър на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, а когато на трибуната излезе Бойко Борисов препълнената зала гръмна в аплодисменти. „Спечелих маса басове с приятели, че тези за година няма да построят къщичка за птички. Велоалея няма да построят. Нито магистрала, нито мост, ферибот… Помним какво бяха Родопите – Бирково, Кръстава, Роглево, Абланица, Алендарово, Света Петка. При вас научих географията. И навсякъде оставяхме след нас училища, пътища, детски градини, ремонти на църквии джамии… Казват, че ГЕРБ са в изолация. Виждате ли ме тук изолиран? Кирил Петков е в изолация, него го свалиха, не го искат, за да се стигне до там да го сменят. Тоя, който ми пожелаваше да седна на диванчето, сега сяда той. Има карма в тоя живот. Той пожела стола, за 6 месеца го свалиха, и то по парламентарен начин, с мнозинство”, каза Борисов.

„В момента става едно чудовищно купуване на гласове - но не по 40, 50, а по 10 хиляди гласа накуп. То по тази логика, уважаеми, защо правим избори. Какво значи ще го викаш в апартамент, ще го плашиш. Рекет и купуване на депутати! Радев не може да не види, че неговото не чини, че те не стават, че разтуриха всичко и нищо не построиха. Те са скръбни, нещастни и зли", заяви Борисов. "Не можах да разбера тези хора, които приличат на тях, те ли са. Един журналист да ги беше питал, защото не бива. Моят личен живот може да е на показ, а техният не може - защото са семейни", възмути се лидерът на ГЕРБ. "Имаме рафинерия, която може да ползва евтин петрол. Какви са тези 25 стотинки? Те го представиха за свършено. Днес трябва да е направено. Да видим дали е направено. Започвайте разговори - може да се окаже, че седим на злато. Имаме регион, богат на шистов газ. Поканете всички колеги на разговор. Огромен ресурс имаме. Да видим сега с по-ниското ДДС дали хлябът ще поевтинее. Техните мерки са популистки", каза още Борисов. и допълни: "Благодаря, мили мои, че в съботния ден ме "изолирахте" по блестящ начин".

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички