Спорт

Шампионски “шлем“ за СК “Олимпиец“ на държавните първенства и на мемориал “Христо Чочев“

  04.07.2022 08:36             
Шампионски “шлем“ за СК “Олимпиец“ на държавните първенства и на мемориал “Христо Чочев“

ПАЗАРДЖИК. Областният град бе домакин на две държавни първенства и на международния турнир Мемориал "Христо Чочев" в групите за младежи и девойки до 17- и 19-годишна възраст.

Големият „удар“ направи СК "Олимпиец", който е най-новият клуб в Пазарджик по модерен петобой, а сега записа за историята си държавни шампиони и при младежите, и при девойките.

В класирането на държавното при 17-годишните Кристина Денина спечели държавната титла и грабна златото. В отборното класиране момичетата на треньорите Димитър Кестенов и Димитър Донов в състав: Кристина Денина, Цветелина Тодорова и Елена Денина станаха вицедържавни шампионки и се окичиха със сребърните медали.

В класирането на държавното първенство до 19 години Кристина Денина отново грабна държавната титла, а при младежите в тази възраст Любомир Германов също стъпи на върха и стана държавен шампион.

В отборното класиране момичетата на „Олимпиец“ нашите момичета в състав Кристина Денина, Цветелина Тодорова и Михаела Стефанова се окичиха със златните медали.

Големи успехи „олимпийци“ регистрираха и в класирането на Международен турнир "Христо Чочев". Тук Кристина Денина е шампионка при 17-годишните и при 19-годишните девойки. Любомир Германов завоюва сребърно отличие и стана втори. В отборното класиране Криси, Цвети и Михаела спечелиха сребърните медали.

„Днес е празник за нас! Медалите на Криси Денина отбелязаха един дългоочакван момент, който беше награда за нейния неуморим труд и старание. Отличията на Любчо са огромен успех за СК "Олимпиец ", както и медалите на всички наши състезатели. Благодарим на всички родители и спонсори за подкрепата!“, коментираха от спортно-техническия щаб на клуба. Димитър Кестенов специално поздрави колегата си Донов за чудесните резултати на Криси и Любо личния им треньор Димитър Донов.

От клуба желаят успех на Кристина Денина и Любомир Германов, които след няколко дни заедно с националния отбор по модерен петобой заминават за европейско първенство до 17 и 19 години в полския град Краков.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички