Регионът

Читалищни дейци се събират на семинар във Фотиново

  04.07.2022 16:13             
Читалищни дейци се събират на семинар във Фотиново

На 7 и 8 юли във Фотиново ще има семинар за читалищни секретари и председатели  от Област Пазарджик на тема: “Меки умения за добри работни постижения”. Организатор е РЕКИЦ ,,Читалища,, - Пазарджик, а домакин на събитието, Фотинското читалище “Гео Милев-1930 г.“.

Семинарът цели развиване на умения за комуникация и екипност в Регионалната читалищна мрежа, такива за широко популяризиране дейността на читалищата и приноса им за развитие на местните общности, с цел привличане на партньори, съмишленици и спомоществователи. Защото е важно публичната читалищна информация да достига до хората по начин, по който да ориентира за статута, целите, и средата на функциониране на най-старите граждански сдружения – народните читалища на България. Тези, които в Област Пазарджик са 104, като най-старото е“Виделина“ в областния град – създадено 1862, а най-новото е “Св. Боян Княз Български“, създадено през 2006 г. в Панагюрище. 

Настоящият семинар е част от обучителния цикъл “Активно читалищно лято 2022“ на РЕКИЦ “Читалища“ - Пазарджик. Темата е избрана след  проучване на  професионални интереси и обучителни потребности в Регионалната читалищна колегия. Времето на провеждане следва периода 20-26 юни, когато традиционно, на Кръгла маса се срещат специалисти по култура и читалищно дело,  експерти от РЕКИЦ “Читалища“ от цялата страна и местната власт - в рамките на ежегодния Национален събор на читалищата в гр. Бяла, обл. Варна. За обсъждане приоритетите на МК по осъществяването на държавните културни и читалищни политики, чрез конкретни регионални дейности по места. С този фокус, актуална информация за участниците представя читалищен експерт инж. Радка Енчева-Кочева във втория ден от семинара. Тогава е предвидено и запознаване на аудиторията от секретаря Ядигяр Амзова, с историята, дейността, предизвикателствата и решенията на местното читалище във Фотиново.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички