Четвъртък, 13 Oct 2022
 
Други

Шекспирова компания ”Петровден” започва репетиции на ”Бурята”

  07.07.2022 10:45             
Шекспирова компания ”Петровден” започва репетиции на ”Бурята”

Екипът на Шекспирова компания „Петровден“ започва първи репетиции на театралната продукция „Бурята“.  Премиерните дати са 28 и 29 юли от 21:00 ч. на  откритата сцена в ОУ „Константин Величков“, с. Паталеница. Тази година режисурата е поверена на една от най-обещаващите режисьори на българската театрална сцена -  Анастасия Събева.

Анастасия Събева завършва специалността „Режисура за драматичен театър“ в класа на проф. Здравко Митков.

Първата работа на Събева на професионална сцена е учебното представление „Женска управия“, играно и в Младежкия театър. В биографията ѝ на режисьор е още „Антихрист“ от Емилиян Станев в Пловдивския театър, както и няколко детски представления на столична сцена – „Мери Попинс“, „Алиса“ и „Снежната кралица“. Следват успешните спектакли, които утвърждават режисьорското ѝ име  - „Радован III“, „Ромео и Жулиета“, „Кралят Елен“, „Лято и дим“. Преди по-малко от месец беше премиерата на последния ѝ спектакъл „Дванайста нощ“ на Уилям Шекспир, който излезе под шапката на Драматично-куклен театър „Иван Димов“ – Хасково.

В постановката участват както дебютанти на паталенската сцена, така и добре познати лица: Августина-Калина Петкова, Адриана Димова, Анатоли Ставрев, Ахмед Юмер, Богдан Казанджиев, Георги Манчев, Делян Илиев, Константин Икономов, Лана Гекова, Самуела - Ивана Церовска, Стефан Зарев, Стефан Кондров.

Като продължение на традицията на сътрудничество и партньорство с Guildford School of Acting към Университета в Съри, Обединеното кралство, част от екипа са и трима актьори-музиканти, възпитаници на английското училище.

Вече втора година част от Шекспирова Паталеница са и деца от Театрална школа „Пластилин“, гр. Пазарджик

Художник-сценограф ще бъде нашата дългогодишна партньорка в шекспировите лета Теодора Лазарова.

Хореографията е поверена на Вера Молова.

За музикалната среда се грижи Гьорги Георгиев – Антика. Талантливият актьор известен и с вокалното си майсторство ще представи на почитателите на шекспировите представления театрално-музикалния пърформанс „Под небето ви разказвам“ с песни изпълнявани в предишни спектакли на Шекспирова компания „Петровден“.

***

Шекспирова компания "Петровден" е с над 20-годишна дейност и се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти.

От 1999 г. насам на сцената с най-високия таван са представени 14 от произведенията на Барда, авторски текстове и проекти със силна социална страна.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели.

С любезното съдействие на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Св. Панталеймон – 1909 и Младежки дом Пазарджик

За контакти:

Инна Церовска - – мениджър на Шекспирова компания „Петровден“

Тел: 0898665552

Email: [email protected]

Facebook: Petrovden Shakespeare Company

 

 

 

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички