Спорт

Победа! На старта в елита Хебър измъкна три точки в Коматево

  08.07.2022 20:28             
Победа! На старта в елита Хебър измъкна три точки в Коматево

ПЛОВДИВ. На старта на новото първенство в efbet лига Хебър спечели три точки при визитата си на Ботев в Коматево! Бронзовите медалисти от миналогодишния шампионат не можаха да стигнат до гол, макар да имаха повече шансове за това от пазарджишкия тим, който обаче съумя да се възползва. Единственото попадение бе дело на капитана Цветелин Тонев в 77-а мин. и това бе историческа победа за хебърци при гостуване на "жълто-черните" в официален мач.

Преди двубоя капитанът на Ботев Пловдив Тодор Неделев получи наградата си от престижната анкета „Футболист на футболистите“, която е трета в кариерата му. Статуетката връчи бившият нападател на „канарчетата“ Дончо Донев, който е президент на Асоциацията на българските футболисти – организатор на анкетата.

В първите минути на мача отборите започнаха предпазливо, но скоро домакините взеха инициативата и напипаха по-лесно своя ритъм, като създаваха опасни положения основно от фланговете. До почивката за хебърци на два пъти Октай Хамдиев не отигра опасни ситуации пред вратата на Ханкич по най-добрия начин. В 18-а мин. Николай Минков се вклини зад гърба на защитата ни след извеждащо подаване от далечно разстояние, но не успя да овладее топката. В 23-а мин. диагонален шут по земя на Димитър Тонев и последвал рикошет по чудо не доведе до гол за Ботев. Пробив и дълъг рейд на Емануел Току в 33-а мин. изпробва рефлексите на Дебърлиев, а секунди по-късно и Па Конате напредна отляво и пусна остро подаване по земя в наказателното поле. Там непокритият около точката на дузпата Антоан Бароан се засуети и не можа да насочи добре топката към вратата, макар да имаше отлична възможност да открие за „канарите“.

След почивката домакинският натиск продължи, а хебърци залагаха на контраатака. В 49-а мин. Емануил Манев проби отляво и пусна добър пас, но нямаше кой да засече топката. Минков и Току създадоха напрежение пред Дебърлиев, но прецизнзостта липсваше в завършващата фаза на атаките на пловдивчани. В 60-а мин. Минков пробва да изненада от близко разстояние Дебърлиев и стреля през "зелената" защита, но ударът му не бе достатъчно силен и бе разгадан от нашия страж. Секунди по-късно от идентична ситуация Току стреля силно, но Дебърлиев се справи геройски с кризисната ситуация.Феновете в зелено изтръпнаха в 75-а мин., когато гол на Току бе отменен заради засада. В 77-а мин. Цетелин Тонев майсторски простреля за 0:1 противниковата мрежа от воле, след като се възползва от изчистена от защитата топка при удар на Чаворски от свободен удар. До края домакините така и не разключиха "катеначото", изградено от треньора Пеа, а Кнежевич можеше да покачи и за 2:0 при майсторско отиграване след корнер. В 89-а мин. влезлият като резерва Самюел Акере излезе на стрелкова позиция, но ударът му не бе прецизен. И в даденото петминутно продължение пловдивчани не можаха да върнат гола.

Състави - Ботев: 13. Хидайет Ханкич, 24. Джаспър Ван Хертъм, 44. Роберто Пунчец, 4. Виктор Генев (ж.к.), 6. Дилан Мертенс (91 - Лъчезар Балтанов), 21. Точукву Ннади (ж.к.) (86 - Самюел Акере), 3. Па Конате, 17. Николай Минков (2 - Бисер Бонев), 10. Емануел Току, 23. Димитър Тонев, 11. Антоан Бароан.

Хебър: 1. Петър Дебърлиев, 5. Мартин Михайлов, 10. Пламен Крумов, 28. Осира Корнел, 98. Георги Търтов, 11. Цветелин Тонев, 30. Боян Кнежевич, 55. Олекси Лобов (ж.к.), 77. Октай Хамдиев (90 - Марио Секейра), 12. Емануил Манев, 39. Ивайло Михайлов (64 - Тодор Чаворски).

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498

КУПУВАМ НИВИ В ЦЯЛАТА СТРАНА. 0888 404 140, 034/42-08-96
Всички