Крими

Пожар обхвана и 25 дка край Семчиново

  14.07.2022 12:16             
Пожар обхвана и 25 дка край Семчиново

Напрегнато денонощие за огнеборците от областта. В рамките на изминалите 24 часа екипите са реагирали на 10 сигнала, но част от тях доста сериозни. „Знаме” писа, че вчера около 16 часа бил получен сигнал за пожар в местността „Начова чешма“ край Лесичово. Към мястата са изпратени две противопожарни автомобила и джип от РСПБЗН-Пазарджик с 12 пожарникари, 8 служители на горското стопанство с 4 автомобила, 10 доброволци от селата Лесичово и Боримечково. Със съвместни усилия около 22 часа пожарът е бил потушен. Изгорели са около 840 декара сухи треви и храсти, спасена е близо 100 декара смесена гора.

Пожарникари от РСПБЗН-Белово са гасили близо 25 декара сухи треви в землището на септемврийското село Семчиново. В резултат на техните усилия не е допуснато разрастване фронта на пожара и навлизането му в горски или полски фонд. Колегите им от Пазарджик са се отзовали и на сигнал за инцидент в апартамент в областния град. В резултат на техническа неизправност на газова бутилка възникнал пожар жилището, който бързо бил изгасен. Няма пострадали хора, нанесени са незначителни материални щети. Наред с всички повиквания е получен и зов за помощ от граждани, които забелязали куче паднало в шахта. Екип на РСПБЗН-Пазарджик се е отзовал и животното било извадено.

(Зн) 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички