Регионът

Наши певици посрещнаха пилот-легенда от Формула 1

  16.07.2022 07:59             
Наши певици посрещнаха пилот-легенда от Формула 1
Кадри от снимачната площадка и снимка на ръководителя Бояна Иванова и режисьора на продукцията Иван Москов

Адреналин и високи скорости завладяха Стария град под тепетата след срещата с Дейвид Култард

Самодейците от фолклорния състав „Аленче“ в село Левски посрещнаха в Стария град на Пловдив бившия пилот от Формула 1 Дейвид Култард преди дни. По стар български обичай – с хляб и сол, веднага щом слезе от болида си, асът на високите скорости пристигна в града на тепетата за филмови снимки под режисурата на Иван Москов, синът на известния режисьор Теди Москов. Кулминацията на снимките на 25 юни събра на Гребния канал в града над 10 хиляди любители на високите скорости и адреналина, а нашенките били специално избрани от организаторите.

Преди официалната церемония Майкъл се наслади на народните песни, изпълнени от певиците на състав „Аленче“ – на „Два са млади залюбия“. Жените подхванаха българско хоро, на което се хвана и пилотът, налучвайки успешно ритъма на стъпките. Бързата песен „Довечера Кольо“ му достави много емоции и настроение.

- Няма да забравим срещата ни с големия състезател Дейвид Култард – вълнува се художествената ръководителка на състава Бояна Иванова. - Горди сме, че след стотиците гледания в интернет специалистите са избрали точно „Аленче“ да посрещне госта с емблематичните за селото песни.

Дейвид се впечатли от красотата на носиите и от младежкия дух на жените на средна възраст 70 плюс. Убедена съм, че той ще си спомня за невероятното звучене на гласовете им. Предполагам, че организаторите са търсили контраста между съвременните техники и бързите коли с вечните традиционни български песни, допълни художествената ръководителка.

Дейвид Култард пристигна с болида RB7 като част от уникалните кадри за филми, заснети за два дни, като са използвани гуми за суха настилка. Рекордната скорост, която е развивал, е 360 километра в час в Гран При на Италия. Болидът е спечелил общо 12 състезания във Формула 1 с пилотите Себастиан Фетел и Марк Уебър.

Пенка МИХАЙЛОВА


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички