Понеделник, 17 Oct 2022
 
Други

Да помогнем! Млад татко на две деца се нуждае от тежко и скъпо лечение

  18.07.2022 16:15             
Да помогнем! Млад татко на две деца се нуждае от тежко и скъпо лечение
Снимки: Личен архив

33-годишният Димитър от Велинград е баща на две дечица и има нужда от помощ. Той води тежка битка, за да оцелее. Животът на Митко и любимите му хора се преобръща изведнъж. Той получава болки в стомаха, а медиците откриват, че е с агресивен тумор. Състоянието му започва да се влошава с часове и това налага спешното заминаване за Истанбул. Хора с добри сърца светкавично се организират, за да осигурят заминаването на Митко и бързото започване на лечение. Близки на Димитър светкавично събират необходимите средства за линейка до турския мегаполис и за първия етап на лечението. В болницата лекарите установяват, че реалното състояние е по-тежко, но и за това има терапия. Лечението на младия баща вече е започнало в истанбулската болница "Мемориал". Преди часове е извършена първото вливане на комбинираната химиотерапия и имунотерапия, споделиха близки до Митко пред колегите от Гласнюз.бг. След първата вливка днес се очаква той да започне да се храни, защото към момента това е невъзможно.

Мил, възпитан и обичан баща и съпруг, така приятели описват Митко. Съдбата обаче подлага не само него, но и цялото му семейство пред тежко изпитание. Той е единствено дете на родителите си - загубил е баща си, а майка му също страда от хронично заболяване.

Димитър не е загубил вярата, че ще се излекува, но има нужда от финансова подкрепа, за да може отново да се усмихва и да е при децата и семейството си в родния Велинград. За да помогнат на младия мъж в кампанията за набиране на средства за лечението са се включили хора освен от Велинград, и от Пловдив, София, Пазарджик и други градове в страната.

Дарителската банкова сметка е на името на съпругата му Елена Даскалова:

IBAN: BG50BPBI79401067364101 BIC: BPBIBGSF

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички