Четвъртък, 20 Oct 2022
 
Регионът

Историческият музeй в Стрелча с одобрен проект за близо 60 000 лева от НФК

  20.07.2022 15:44             
Историческият музeй в Стрелча с одобрен проект за близо 60 000 лева от НФК

Одобрен за финансиране от НФ „Култура” е проектът на Исторически музей - Стрелча „Музеят – място за нови технологии и знания” по „Програма за възстановяване и развитие на държавни, регионални и общински културни институти”, похвалиха се от музея.

Общата стойност на проекта е 59 775 лв., от които 47 879 лв. са осигурени от НФК.

„С този проект поставяме началото на цялостното обновяване на музейното пространство и продължаваме нашите усилия за утвърждаване на музея като културна институция. Основната ни цел е да обновим остарелите експозиции в отдел “Етнография”, да разработим и внедрим стратегия за развитие и популяризация на институцията, да рекламираме активно и по този начин да привлечем много нови посетители, коментират от Историческия музей. Всичко това ще ни помогне да станем по-видими и атрактивни за различните публики. Този проект е шанс за нас, да успеем да се наложим в силно конкурентна среда. Поради тази причина ние се насочваме към изцяло подновена визия, съчетана с новите технологии. Внедряването на мултимедийни екрани в експозицията ще я направи по-разбираема за младите хора, израснали с дигиталните медии. Посетителите ще могат да видят повече, да научат повече и да имат културно изживяване, което е свързано с класическата функция на музея, но обогатено от новите приложения, внедрени в музейната среда. Във виртуалното време, в което живеем, музеите трябва да използват нови и различни възможности за представяне на културното наследство. Точно поради тази причина се насочваме и към обновяване на експозиция “Етнография”, която да послужи като трамплин за привличане на нови публики, благодарение на масираната реклама и стратегия за развитие и популяризация.

Към проекта е предвидено да се изготвят и внедрят занимания за деца в неформална обстановка. За целта ще разчитаме на компетентността на нашите партньори от двете училища в Община Стрелча. Извеждането на деца в неформална обстановка ще доведе до по-лесно усвояване на знания, укрепване на регионалната идентичност и ще подтикне децата към творчество.

Сред партньорите на музея за изпълнението на проекта са НУ „Паисий Хилендарски” – гр. Стрелча и СУ “Св. Св. Кирил и Методий” - гр. Стрелча.

(Зн)

       


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички