Четвъртък, 20 Oct 2022
 
Други

bTV Media Group отличи своите партньори в „Да изчистим България заедно“

  20.07.2022 17:24             
bTV Media Group отличи своите партньори в „Да изчистим България заедно“

Усилена подготовка за Световния ден на почистването - 17 септември, тече в цялата страна. За 10-та поредна година институциите от област Пазарджик се включват в кампания на bTV Media Group „Да изчистим България заедно”. Представители на областната администрация, еколози от общините и организатори проведоха работна среща, на която бяха обсъдени предстоящите доброволческите акции в региона.

bTV Media Group отличи своите партньори от пазарджишката областна администрация и от регионалната инспекция по околната среда и водите за усилията им като подкрепящ партньор на кампанията.

Това отличие е гордост, защото това е дългогодишен труд на много хора от институции и организации. На моите предшественици, на колегите от общинските администрации, на партньорите от бизнеса и неправителствения сектор, каза областният управител на Пазарджик Андрей Гечев. Той благодари за наградата от името на всички организатори и участници в кампанията през изминалите десет години. Надявам се през настоящата кампания да направим по-добри резултати или поне да запазим лидерството си като област, както до сега, допълни Андрей Гечев.

Подай ръка на природата е призивът, който отправяме към всички доброволци, за да се включат в кампанията „Да изчистим България заедно“. Когато сме обединени можем да постигнем много добри резултати. Тази кампания го доказва вече десет години, а област Пазарджик е добър пример за участие, подкрепа и партньорство, затова и срещите ни по региони стартират от тук - Показваме добрите примери и подаваме ръка отново, заяви по време на срещата мениджърът на кампанията Мария Лазарова.

Отличия получиха и организаторите на най- емблематичните доброволчески акции в района, които през изминалите 10 години допринесоха за световното признание на кампанията Да изчистим България заедно. Това са община Батак за почистването на язовир Батак, община Белово за акциите на Белмекен, община Пазарджик за почистване поречието на река Марица, община Велинград за местност Юндола, община Брацигово за почистването на исторически паркове и места. Грамоти за подкрепа и участие в кампанията получиха още Регионалното управление на образованието и Сдружение ЛРД „Сокол 1893“- Пазарджик.

Вече 10 години „Да изчистим България заедно“ е най-мащабната доброволческа инициатива у нас. С нейните послания и пример отраснаха поколения българи. Тя възпитава на дело какво е отговорност към природата:

От своето създаване досега кампанията „Да изчистим България заедно“ е получила подкрепата на над два милиона и половина доброволци от цялата страна. За същия период по информация от Министерството на околната среда и водите са събрани 94 000 тона отпадъци, а от картата на България са изчезнали близо 19 хиляди нерегламентирани сметища.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички