Крими

15 пожарникари и 40 горски служителя се борят с огъня между Лесичово и Калугерово

  22.07.2022 10:22             
15 пожарникари и 40 горски служителя се борят с огъня между Лесичово и Калугерово

И костенурка бе спасена от огнения капан

Продължава борбата с огъня в боровата гора между Лесичово и Калугерово. Към момента я водят 15 пожарникари от районните служби "Пожарна безопасност и защита на населението" в Пазарджик и Панагюрище. Както и около 40 горски служители с високопроходими джипове. Две верижни машини продължават да правят и оформят просеки, чрез които да се ограничи разпространението на пожара. От рано сутринта хеликоптер Кугър от Авиобаза "Крумово" облита и гаси огнища от пожара.

На мястото е и директорът на пожарната комисар Ангел Ангелов.

Гасенето е трудно.

- Температурата е зверска, димът те души, имаш усещането , че косата ти ще пламне, защото гори борова гора. Гори като факла, а вятърът я разгаря, като в ковашка пещ – описват ситуацията смелите мъже, които в момента са на мястото.

А освен гората, огнеборците отново спасяват и животинките, на които се наквът. Ясен Анечв, Лазар Конов и Красимир Петров от трета смяна на РСПБЗН-Пазарджик се погрижиха за попаднала в капана на пламъците костенурка.

Работата на екипите продължава. Няма опасност за хората и населените места.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички