Други

За 23-и път Шекспирово лято в Пателеница

  23.07.2022 07:54             
За 23-и път Шекспирово лято в Пателеница

Гледайте „Бурята“ на 28 и 29 юли

Спектакълът „Бурята“ ще представи тази година Шекспировата компания „Петровден“ под звездите на Паталеница. Двете представления ще се играят на 28 и 29 юли, от 21:00 часа, на откритата сцена в основното училище „Константин Величков“.

Режисурата е поверена на една от най-обещаващите режисьори на българската театрална сцена - Анастасия Събева. В ролите ще видим както дебютанти на паталенската сцена, така и добре познати лица: Августина-Калина Петкова, Адриана Димова, Анатоли Ставрев, Ахмед Юмер, Богдан Казанджиев, Георги Манчев, Делян Илиев, Константин Икономов, Лана Гекова, Самуела - Ивана Церовска, Стефан Зарев, Стефан Кондров.

Като продължение на традицията на

сътрудничество и партньорство с Guildford School of Acting към Университета в Съри,

Обединеното кралство, в екипа има и възпитаници на английското училище. Вече втора година част от Шекспирова Паталеница са и деца от Театрална школа „Пластилин“ в Пазарджик. Художник-сценограф е дългогодишната партньорка в шекспировите лета Теодора Лазарова, а хореограф - Вера Молова.

За музикалната среда се грижи Гьорги Георгиев – Антика. Талантливият актьор известен и с вокалното си майсторство ще представи на почитателите на шекспировите представления театрално-музикалния пърформанс „Под небето ви разказвам“ с песни изпълнявани в предишни спектакли на Шекспирова компания „Петровден“.

Шекспирова компания „Петровден“ е с над 20-годишна дейност и се следи с голям интерес както от зрители, така и от професионалисти. От 1999 г. насам на сцената с най-високия таван са представени

14 от произведенията на Барда,

авторски текстове и проекти със силна социална страна.

Инициативата се реализира с финансовата подкрепа на Община Пазарджик, Театрална къща и приятели. Както и с любезното съдействие на ОУ „Константин Величков“, Читалище „Свети Панталеймон – 1909“ и Младежкия дом в Пазарджик.

(Зн)


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички