Спорт

Мариян Палев на косъм от медал на Младежката олимпиада, Ицо и Радина започват утре

  27.07.2022 19:18             
Мариян Палев на косъм от медал на Младежката олимпиада, Ицо и Радина започват утре

БАНСКА БИСТРИЦА. На косъм от бронзов медал бе Мариян Палев на Младежката олимипада в централна Словакия. Джудистът на СК "Кодокан" (Пазарджик) и ученик в 11 клас на Спортното училище стигна до финалната права в битката за отличията в категория до 73 килограма. В първата си среща победи съперника от Гърция Алексиос Михайлидис, а след това загуба от холандеца Джошуа Де Ланге. В репешажите нашето момче потигна победа в срещу представителя на Азербайджан Хюсеинов, а след това - и срещу джудиста от Турция Гюрген. В спора за бронза загуби от украинеца Иван Казимиров в петминутното продължение на двубоя.

Вече писахме, че от 6-членен национален отбор по джудо половината са пазарджиклии, а с тях е и личният им треньор от клуба и преподавател Виден Василев. Това е първи форум за Мариян и за останалите двама пазарджишки джудисти и ученици в Спортното училище.

Утре на татамито излизат при 63-килограмовите Радина Сербезова и Христо Вълков при 81-килограмовите. Десетокласничката Радина ще се изправи срещу представителката на Финландия Луна-Лумия Сейкула и при победа ще се бори с Керем Примо (Израел). Единадесетокласникът Христо пък трябва да преодолее сърбина Стефан Зубович. Схватките и на двамата наши състезатели започват в 10 часа.

Да им стискаме палци!

(Зн)

 


Свързани
Последни новини
Анкета
Обяви

ЛИЦЕНЗИРАНИ КУРСОВЕ, ФРИЗЬОРСТВО, КОЗМЕТИКА, МАНИКЮР, ГРИМ. 0888 616 438

РЕСТОРАНТ РОНИ /ТЕАТЪРА/ - БОГАТО ОБЕДНО МЕНЮ. КЕТЪРИНГ ДО ДОМА И ОФИСА. КАЧЕСТВО НА ДОСТЪПНИ ЦЕНИ. 0878 103 118

"НИНА ТРЕЙД-18" ЕООД - СКЛАД ЗА ДЪРВЕН МАТЕРИАЛ ПРОДАВА ВСИЧКИ ВИДОВЕ ГРЕДИ, ДЪСКИ, ДЮШЕМЕ, ЛАМПЕРИЯ, ПОДПАЛКИ И ДР. НА НИСКИ ЦЕНИ В СРАВНЕНИЕ С КОНКУРЕНТИТЕ. 0899 198 498
Всички